Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

15 jaar ravenonderzoek …

... en bescherming in Nederland

za 10 feb '24 , 10:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

georganiseerd door Ravenwerkgroep Nederland en Vogelbescherming

De Ravenwerkgroep Nederland bestaat 15 jaar en al 10 jaar worden raven gekleurringd. Vogelbescherming Nederland gaat al wat langer mee. Zij bestaan 125 jaar. Reden voor een feestje, lijkt ons. Daarom organiseert de Ravenwerkgroep Nederland in samenwerking met de Vogelbescherming Nederland deze bijeenkomst. We nodigen je van harte uit om deze bij te wonen.

aanmelden allerlaatste plaatsen

De raaf is een bijzondere en mysterieuze vogel. Halverwege de vorige eeuw kwam hij niet meer voor in Nederland, mede door vervolging. Na herintroductie is het nu een soort in opmars die inmiddels in al onze provincies broedt. Maar… het is nog steeds een bedreigde soort en daarom nog steeds vermeld staat op de Rode Lijst.

Zowel de Ravenwerkgroep Nederland als Vogelbescherming Nederland hebben als doel de raaf te beschermen. Door de ontwikkeling in Nederland te volgen, onderzoek te doen en daar over te communiceren en voorlichting te geven proberen we dit doel te bereiken. Graag delen we met jullie op deze bijeenkomst de huidige stand van zaken van de raaf in Nederland. Ook kijken we vooruit en bespreken we met jullie wat er nog meer nodig is om deze prachtige vogelsoort verder te beschermen en uitbreiding van de soort te bevorderen. Het doel van de bijeenkomst is daarnaast met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen.