Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In de schaduw van Rembrandt

Julika Marijn

zo 15 okt '23 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€21,50 / 17,50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Geertje Dircx was een minnares van Rembrandts en kindermeisje van zijn zoon Titus op. De Nachtwacht zag zij ontstaan en ze stond model voor de grote schilder. Toen Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen werd ze bruut opzijgeschoven en door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis.

Al meer dan 350 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. In de schaduw van Rembrandt gaat over de keerzijde van zijn genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

interview met Julika

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema bij Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.

website Julika Marijn