Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joods Arabische weemoed

UITVERKOCHT La Rosa Ensemble - Sefardische muziek uit het Middellandse Zeegebied

wo 5 jul '23 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 15,50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Het La Rosa Ensemble is een muzikale formatie met de Marokkaanse zanger Anass Habib, de Franse accordeonist Benoît Rey, en de Nederlands-Turks-Arabische gitarist en ‘ud-speler Göksel Yilmaz. Zij brengen eigentijdse interpretaties van middeleeuwse Sefardische liederen in een intieme setting.

foto: Artur Pfeifer

Sefardische muziek is afkomstig van de Joodse bevolking uit middeleeuws Spanje en Portugal. Na hun verdrijving door de Christenen eind 15e eeuw, verspreidden zij zich over Noord-Afrika, de Balkan en West-Europa, waar hun taal (Ladino), cultuur en muziek beïnvloed werd door de landen waar zij zich vestigden.
Het La Rosa Ensemble neemt het publiek mee op een muzikale reis langs deze rijke culturele geschiedenis rond de Middellandse Zee, met Sefardische liederen in het Ladino, Arabisch, en Turks en vangt het gevoel van heimwee en verlangen, dat centraal staat in deze muziek. Hiermee ontstaat een meeslepende voorstelling met een repertoire dat geworteld is in middeleeuwse tradities, maar toch fris en modern aanvoelt.
De virtuositeit en technische uitmuntendheid van het trio en hun passie voor Sefardische muziek maken hen een onvergetelijke ervaring!

Anass Habib is zanger en muziek docent uit Fes, Marokko, waar hij opgroeide in een muzikale familie. Hij studeerde zang aan de conservatoria van Fes, Aleppo en Damascus en specialiseerde zich in vroegchristelijke Aramese gezangen, Andalusische en Sefardische liederen en traditionele en klassieke Arabische muziek. Hij treedt op met verschillende formaties in binnen- en buitenland.
Göksel Yilmaz is componist, gitarist en zanger, ‘ud- en saz-speler van Turks-Arabische afkomst, en groeide op in Nederland en Turkije. Hij studeerde klassieke gitaar aan het Conservatorium van Enschede en is vooral bekend van het “Göksel Yilmaz Ensemble”, waarmee hij verschillende albums uitbracht en optrad op o.a. de Music Meeting, Dunya Festival, Rasa, Tivoli en het Concertgebouw.
Benoit Rey is accordeonist en muziek docent in Frankrijk en Zwitserland. Hij is afgestudeerd aan de conservatoria van Villeurbanne en Grenoble en staat bekend om zijn brede repertoire, waaronder elektronische, jazz, klassieke, lyrische, zigeuner- en rockmuziek. Hij heeft gespeeld op Poolse, Franse, Belgische en Zwitserse albums.