Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meezingochtend

olv Inge van Keulen

zo 11 jun '23 , 10:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€16 / 7 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Muziek van over de hele wereld die ons ontroert, verbindt en de gekkigheid in onszelf naar boven haalt. Deelname vanaf 14 – 100 jaar.

Deze meezingochtend valt tussen Pinksteren en Vaderdag. Pinksteren draagt een vrouwelijke energie en vaderdag gaat over ons mannelijke voorbeeld. Dat gaat een interessante ochtend worden.

Pinksteren gaat over inspiratie die binnenkomt. In het bijbelse verhaal spreken de discipelen dan alle talen. Het is een feest van het verbond tussen hemel en aarde, waarbij de geest verbeeld wordt door een witte duif. In voorchristelijke tijden werd in de meimaand gedanst bij een zonnerad. In Duitsland zie je in de dorpen nu nog de meibomen met linten staan waar omheen gedanst is.

Een week na de meezingochtend is het Vaderdag.
We gaan de uitdaging aan om mannelijke energie muzikaal te onderzoeken. Een uitdaging, want na een paar duizend jaar patriarchaat waarin mannen niet geacht werden in hun hart te leven, is het zingen over mannelijke energie en vaderschap wat uit de gratie geraakt Maar hoe rijk is het om je kracht te voelen of dienend leiderschap te kunnen geven of ontvangen. We gaan in oude culturen zoeken naar oerbeelden van mannelijkheid en vaderschap, welke we allemaal in ons dragen. Een mooie gelegenheid wellicht om je vader of zoon eens mee te nemen naar een meezingochtend, of met je vader mee te gaan!

Oftewel, veel talen en culturen en een spannend onderzoek via muziek voor alle mannen en vrouwen.

Kom mee doen op zondagochtend 10.30-12.15 uur. Muzikale leiding Inge van Keulen, pianobegeleiding Ronald van Eunen.

Zing je in een koor, solo in een band, of alleen onder de douche? Maakt niet uit. In deze meezingochtenden gaat het om het (terug)vinden van onze creativiteit. We zingen zonder bladmuziek. Hoe mooi muziek van bladmuziek ook is, het ontneemt ons soms onze spontaniteit. Speelsheid is ons instrument op deze ochtenden. Ervaring is niet nodig, we zingen vaak meerstemmig, maar zonder bladmuziek om zo terug bij onze spontaniteit te komen.