Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FILMHUIS: De wolf in Nederland

MET EEN INLEIDING OVER REWILDING

za 20 mei '23 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€13 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Vooraf een inleiding van Leo Linnartz over rewilding, een nieuw Europees initiatief om meer ruimte te bieden aan wilde natuur met als belangrijke bouwsteen een passend ondernemerschap.

Het is niemand ontgaan: de wolf is een blijvertje in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween en nu terugkeert in een van het meest bewoonde en drukst verbouwde delen van Europa.

De opzienbarende natuurfilm WOLF staat geheel in het teken van de terugkeer van de wolf. Regisseur Cees van Kempen bracht meer dan duizend dagen door in de bossen van o.a. Nederland en Duitsland om het leven van de wolf minutieus vast te leggen.

“Wij zetten ons al jaren in om een goede terugkeer van de wolf mogelijk te maken. De terugkeer van de wolf levert in Nederland discussies op. IFAW werkt wereldwijd constructief aan oplossingen in conflicten tussen mensen en wilde dieren. In Nederland vragen wij beleidmakers om zich beter voor te bereiden op de aanwezigheid van wolven. De fraaie natuurfilm WOLF van Cees van Kempen maakt duidelijk hoe belangrijk de terugkeer van de wolf is voor een evenwichtige natuur. Het zal bijdragen aan een ecologisch onderbouwd en politiek gedragen beleid.”

Directeur International Fund for Animal Welfare Nederland Joep van Mierlo