Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Wildernis op Muziek

uitverkocht

zo 2 apr '23 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 / 20 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Stel: je bent muzikant en trekt regelmatig met je kajak een paar weken de wildernis in.
Stel: de inspiratie die je onderweg opdoet, doet je besluiten om je ervaringen op muziek te zetten.
Dat is precies wat Jaco Benckhuijsen doet met zijn voorstelling Man in het wild. Samen met slagwerker Joost Lijbaart (bekend van zijn werk met Yuri Honing), Wolfert Brederode, Sanne Rambags en Bram Stadhouders brengt Jaco een prachtige muziekvoorstelling met unieke filmbeelden van de onbewoonde kusten die hij bezocht.
Flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte electronica en de ruis van wind en branding brengen de bezoeker in een volkomen andere wereld. Je wordt meegenomen op een trip langs eenzame gebieden, waarbij poëtische filmbeelden de ervaring versterken en de schoonheid, zwijgzaamheid en adembenemende dimensies van de wildernis voelbaar maken.

Jaco Benckhuijsen combineert muziek maken met schrijven, fotografie en zwerven door de wildernis. Regelmatig schuift hij zijn vouwkajak in zee, in een verafgelegen dorp aan het eind van de wereld, om weer een paar weken op zichzelf aangewezen te zijn. Het boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij de Geus) werd lovend ontvangen en inspireerde vele lezers met verhalen over de wildernis en het leven aan de rafelranden van de continenten.

website Jaco Benckhuijsen