Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rik Cornelissen accordeon

From Within, From Whitout

zo 4 dec '22 , 18:30 19:00

€18,50 / 13,50 incl. drankje

Een prachtig concert geïnspireerd door de Kapellenbaan, de mooiste kunstroute van ons land met eigentijdse kapelletjes die de relatie tussen mens en natuur vertolken. Het inspireerde Rik tot nieuwe composities  onder de noemer From Within, From Without.

Met een topensemble:

Rik Cornelissen – accordeon, Oene van Geel – altviool, Jeroen van Vliet – piano , Dion Nijland – contrabas, Miguel Boelens – saxofoon 

KAPELLENBAAN: Overal zie je ze staan in Noord-Brabantse en Limburgs: kapelletje, als symbool voor rust en bezinning. Een traditie die nieuw leven ingeblazen wordt met Kapellenbaan. Een nieuwe route van kunstige veldkappellen, ontworpen door vier bekende kunstenaars: Atelier van Lieshout, Maria Roosen, Frank Havermans en Sachi Miyachi. Het thema dat de kunstenaars meekregen is ‘Stilte en Bezinning’.

Met als thema ‘rust en bezinning’ representeren de kunstwerken van de Kapellenbaan de relatie tussen mens en natuur. Het ‘alles ervaren’, het overbruggen van fysieke en imaginaire grenzen en meditatie zijn terugkerende componenten. Cornelissen kiest voor een kleurrijke ensemblebezetting. Muziek die het spanningsveld bewandelt tussen compositie en improvisatie, tussen ontwikkeling en stilstand, tussen polyfonie en homofonie, tussen eenheid en individualiteit en tussen verschillende muziektradities. Rik Cornelissen heeft een topensemble om zich heen verzameld.