Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rik Cornelissen accordeon

From Within, From Without

zo 4 dec '22 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€18,50 / 13,50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Rick Cornelissen is gefascineerd door de schoonheid van de Kapellenbaan. Een route waarvoor vier kunstenaars kappelletjes hebben ontworpen waarin de hedendaagse mens verstilling kan vinden, een eigentijdse variant van de Maria-kapelletjes.
Dit inspireerde hem tot prachtige composities die hij zal uitvoeren samen met bevlogen topmusici, te weten: Oene van Geel, Jeroen van Vliet, Dion Nijland en Miguel Boelens.


Rik Cornelissen – accordeon, Oene van Geel – altviool, Jeroen van Vliet – piano , Dion Nijland – contrabas, Miguel Boelens – saxofoon 

KAPELLENBAAN: Overal zie je ze staan in Noord-Brabantse en Limburgs: kapelletje, als symbool voor rust en bezinning. Een traditie die nieuw leven ingeblazen wordt met Kapellenbaan. Een nieuwe route van kunstige veldkappellen, ontworpen door vier bekende kunstenaars: Atelier van Lieshout, Maria Roosen, Frank Havermans en Sachi Miyachi. Het thema dat de kunstenaars meekregen is ‘Stilte en Bezinning’.

Met als thema ‘rust en bezinning’ representeren de kunstwerken van de Kapellenbaan de relatie tussen mens en natuur. Het ‘alles ervaren’, het overbruggen van fysieke en imaginaire grenzen en meditatie zijn terugkerende componenten. Cornelissen kiest voor een kleurrijke ensemblebezetting. Muziek die het spanningsveld bewandelt tussen compositie en improvisatie, tussen ontwikkeling en stilstand, tussen polyfonie en homofonie, tussen eenheid en individualiteit en tussen verschillende muziektradities. Rik Cornelissen heeft een topensemble om zich heen verzameld.