Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Colombia jazz

Tico y Aguabajo

zo 18 sep '22 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 15,50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Pianist Tico Pierhagen slaat met zijn band ‘Aguabajo’ een brug tussen zijn vaderland Colombia, en Nederland. Hij brengt jazz samen met typische Colombiaanse cumbia en swingende funk. Zijn hele oeuvre componeerde en nam hij op in Colombia. Dit betekende in de praktijk dat de musici de bladmuziek in de studio voor het eerst zagen, wat hele spontane en magische momenten opleverde. Op deze manier werd er optimaal gebruik gemaakt van hét moment. Iets wat in Zuid Amerika dagelijkse kost is.

In de zomer van 2021 verraste Tico y Aguabajo ons publiek met warme jazz met een sterke blazerssectie, gelardeerd met Colombiaanse invloeden, het land van Tico’s oorsprong. Dit jaar komt hun nieuwe album uit, Cascada Quieta.

Een ‘Verstilde waterval’ liet zich niet makkelijk vertalen naar het Spaans. De wereld van pianist en componist Tico Pierhagen leek de afgelopen 2 jaar op een bevroren waterval; een verstilling aan de oppervlakte met daar onder een glasheldere en krachtige stroom vallend water. De wereld heeft stilgestaan maar juist de verstilling onder de oppervlakte bracht Tico op nieuwe ideeën met een nieuwe aanpak. Het concept voor het album was geboren: ‘Cascada Quieta’.

luister naar Bellinte

Dit keer een muziekproductie opgenomen in Nederland met Nederlandse musici. Waar zijn voorgaande albums geïnspireerd zijn op de ritmes en energie uit zijn geboorteland Colombia is zijn nieuwe album gecomponeerd vanuit de stilte van de nieuwe wereld, een wereld waarin klanken, applaus en samen musiceren slechts minimaal binnenkwamen. Het resultaat is een album waarin de composities Tico’s verstilling weergeven en je meenemen naar zijn klassieke achtergrond. Ritmiek wordt gecreëerd vanuit repeterende patronen die verschuiven over het klavier. Origineel gearrangeerd, prachtig vastgelegd en met passie uitgevoerd door Tico y Aguabajo.

Tico Pierhagen (piano), Frans Cornelissen (trombone), Efraim Trujillo (saxofoon), Dave Breidenbach (bas) en Enrique Firpi (drums)

luister ook op Spotify

website Tico y Aguabajo