Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Etty Hillesum

UITVERKOCHT - Dat onverwoestbare in mij - Julika Marijn

zo 22 mei '22 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 19,50 / 15,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven -genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot- spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

spel en zang: Julika Marijn; regie: Diederik van Vleuten; tekst: Julika Marijn, Etty Hillesum en Rainer Maria Rilke

website Julika Marijn

De Verwondering wijdde een uitzending aan deze voorstelling: “Wat is dat onverwoestbare?”
KLIK HIER