Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rood Adeo

Obscure romanticus á la Tom Waits

18 december , 20:15 20:45

€ 25 / 17,50 / 35 / 50 incl. drankje

Al een kwart eeuw levert Rood Adeo obscuur-romantische albums en live-performances van topniveau. Zijn wijsheid opgedaan in de donkerste hoeken van de kroeg geeft hij hartstochtelijk door in eigenzinnige en broeierige songs. De vergelijking met Leonard Cohen en Waits is snel gemaakt, maar alleen een vergelijking doet Rood Adeo en zijn rauwe poëzie te kort. Rood knijpt onbarmhartig in de ziel en laat je balanceren tussen hoop en wanhoop. of neemt je juist mee naar het grijze gebied ertussenin. De muziek van Rood is een must voor alle dieper gravende music & words liefhebbers.

foto: Silly Sound

Onlangs verscheen van zijn hand ‘Worn Love’, het partneralbum van ‘Voluntary Intakes’. Een tweeluik met nieuwe nummers, eerdere opnames en live-uitvoeringen. Tijdens de Worn Love tour zal songwriter, zanger en instrumentalist Rood Adeo worden bijgestaan door een all-star formatie topmusici: Toon Meijer (saxen), ldo Spadaro (gitaren), Johan Jansen (pedal steel), Jan Flubacher (contrabas) en Mark Eshuis (drums & percussie).

website Rood Adeo

‘Worn Love is  een  zeldzaam excentrieke plaat. Eentje die ons uit de comfortzone durft te trekken en tegelijkertijd gezelschap biedt op die plek, waar we ons het meest eenzaam voelen en toch het meest onszelf zijn: in het diepst van onze gedachten. Krek wat we nodig hebben.’ – Inge Wetering, Kroese Records

‘Deze  songwriter  verstaat  zijn  vak werkelijk,  heeft  donkere  én  lichte  ver- halen te over en put zonder poeha uit de diepst gelegen muzische bronnen. Adeo’s kunstenmakersbloed kruipt waar het niet gaan kan en voert, ongeacht stijl of bezetting, binnen elke song eenzelfde krachtige  boventoon:  rauw,  geraffineerd en uiterst sensitief.’ De maestro zag afgelopen jaar Abraham, en bewijst met Worn Love dat vakmanschap en vinding- rijkheid met de jaren toeneemt.’ – 3voor12, VPRO

‘Verlangen, dromen, geheimen: het zit allemaal in de muziek van Rood Adeo. Je kunt het hebben over de fascinerende teksten of die intrigerende stem. Maar misschien gaat het hier alleen maar om de sfeer, die verhalen en herinneringen ophaalt in elke song. Zulke muziek.’ – Thomas Verbogt, HP/De Tijd

‘In 2012 omschreef Allegro USA de stem van Rood Adeo als ‘The voice of life itself: beautiful and painful at the same time’. Vijf tijdzones en negen jaar later, besef ik dat die omschrijving niet alleen Rood’s stem, maar de intentie van zijn hele werk typeert: afdalen in de donkere, absurde lagen van de psyche om een objectieve schoonheid naar boven te kunnen halen. Ook  zijn  nieuwste  album,  Worn  Love, plukt gretig aan gevoelssnaren, rukt schellen van de ogen en spot met de onvermijdelijke realiteit: hoe beautiful het leven, maar hoe painful het met de mens gesteld is.’ – Mars van den Broek, DPA

‘Met zijn organische timing, fundamentele composities en bovenal intense stem, creëert Rood Adeo een bedwelmende opiumkit, waaruit je niet kunt ontsnappen. Beter nog: een romantisch labyrint waaruit je niet wílt ontsnappen.’ – CG De Vereeniging, UIT Magazine

‘Last but not least, voegt Rood Adeo live nog een dimensie toe. Rood’s mooi hees krakende stem en woorden komen aan, dankzij ’s mans superieure combinatie van intonatie, timing en gevoel.’ – Willem Jongeneele, OOR