Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rood Adeo

Obscure romanticus á la Tom Waits

za 18 dec '21 , 15:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 25 / 17,50 / 35 / 50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Verplaatst naar 15 uur. Iedereen die kaarten had gekocht krijgt hierover persoonlijk bericht.

Al een kwart eeuw levert songwriter, zanger en instrumentalist Rood Adeo obscuur-romantische albums en live-performances van topniveau af. Dit seizoen verschijnt ‘Worn Love’, het partneralbum van ‘Voluntary Intakes’, waarmee het een tweeluik vormt van maar liefst 31 tracks aan nieuwe nummers, eerdere opnames en live-uitvoeringen. Voor dit power house aan muziek en poëzie van maestro-songwriter Adeo kunnen we maar beter even gaan zitten; beide luisterplaten vangen de aandacht volledig, knijpen onbarmhartig in de ziel en laten ons balanceren tussen hoop en wanhoop. Dat belooft alle goeds voor de concerten van de komende Worn Love albumtour; die een must zijn voor alle dieper gravende music & words liefhebbers.

lees het interview met Rood

Rood Adeo wordt tijdens de Worn Love  album-tour bijgestaan door topmusici Aldo Spadaro (gitaren), Johan Jansen (pedal-steelgitaar), David de Marez Oyens (contrabas), Mark Eshuis (drums & percussie) en surprise guest!.

website Rood Adeo

‘Worn Love is  een  zeldzaam excentrieke plaat. Eentje die ons uit de comfortzone durft te trekken en tegelijkertijd gezelschap biedt op die plek, waar we ons het meest eenzaam voelen en toch het meest onszelf zijn: in het diepst van onze gedachten. Krek wat we nodig hebben.’ – Inge Wetering, Kroese Records

‘Deze  songwriter  verstaat  zijn  vak werkelijk,  heeft  donkere  én  lichte  ver- halen te over en put zonder poeha uit de diepst gelegen muzische bronnen. Adeo’s kunstenmakersbloed kruipt waar het niet gaan kan en voert, ongeacht stijl of bezetting, binnen elke song eenzelfde krachtige  boventoon:  rauw,  geraffineerd en uiterst sensitief.’ De maestro zag afgelopen jaar Abraham, en bewijst met Worn Love dat vakmanschap en vinding- rijkheid met de jaren toeneemt.’ – 3voor12, VPRO

‘Verlangen, dromen, geheimen: het zit allemaal in de muziek van Rood Adeo. Je kunt het hebben over de fascinerende teksten of die intrigerende stem. Maar misschien gaat het hier alleen maar om de sfeer, die verhalen en herinneringen ophaalt in elke song. Zulke muziek.’ – Thomas Verbogt, HP/De Tijd

‘In 2012 omschreef Allegro USA de stem van Rood Adeo als ‘The voice of life itself: beautiful and painful at the same time’. Vijf tijdzones en negen jaar later, besef ik dat die omschrijving niet alleen Rood’s stem, maar de intentie van zijn hele werk typeert: afdalen in de donkere, absurde lagen van de psyche om een objectieve schoonheid naar boven te kunnen halen. Ook  zijn  nieuwste  album,  Worn  Love, plukt gretig aan gevoelssnaren, rukt schellen van de ogen en spot met de onvermijdelijke realiteit: hoe beautiful het leven, maar hoe painful het met de mens gesteld is.’ – Mars van den Broek, DPA

‘Met zijn organische timing, fundamentele composities en bovenal intense stem, creëert Rood Adeo een bedwelmende opiumkit, waaruit je niet kunt ontsnappen. Beter nog: een romantisch labyrint waaruit je niet wílt ontsnappen.’ – CG De Vereeniging, UIT Magazine

‘Last but not least, voegt Rood Adeo live nog een dimensie toe. Rood’s mooi hees krakende stem en woorden komen aan, dankzij ’s mans superieure combinatie van intonatie, timing en gevoel.’ – Willem Jongeneele, OOR