Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziek uit het Heelal

Jazztrio TRIFID met accordeon, vibrafoon en contrabas

zo 17 okt '21 , 18:30 19:00

€ 20 / 15 / 30 incl. drankje

Trio TRIFID laat zich inspireren door het universum. De muziek klinkt ruimtelijk en is beïnvloed door zowel klassieke muziek, jazz als tango.

Tijdens dit concert begint TRIFID dicht bij aarde en zal zo muzikaal steeds verder uitzoomen dieper ons zonnestelsel in. Spreker Rob van den Berg (voormalig directeur Space Expo) zal vertellen over de sterren, planeten en de fenomenen achter de composities. 

Bezetting:  Rik Cornelissen (accordeon), Vincent Houdijk (vibrafoon) en Maciej Domaradzki (contrabas)

Rik Cornelissen, artistiek leider van dit project, is al jarenlang geïnteresseerd in sterrenkunde. ‘Ik zat hele avonden naar ruimte-documentaires te kijken. Er werd vaak gesproken over onderwerpen die mijn voorstellingsvermogen te boven gingen. Ik pakte m’n accordeon en ging spelen, improviseren. De muziek klonk dan altijd totaal anders dan anders. Het oneindige, het ongrijpbare bracht me iets nieuws. Daar is het idee geboren”.