Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Vloeimans & Will Holshouser

Two for the Road - trompet & accordeon

14 oktober , 20:15 20:45

€ 25 / 17,50 / 35 / 50 incl. drankje

Eric Vloeimans en de amerikaanse accordeonist Will Holshouser als duo, dat zijn weg zoekt tussen jazz, folk en experimentele muziek.

luister hier naar wat voorproefjes

Trompettist Eric Vloeimans en de Amerikaanse accordeonist Will Holshouser vormen een duo dat zijn weg zoekt tussen jazz, folk en experimentele muziek. Het duo presenteert o.a. de muziek van het in 2018 verschenen album Eric & Will (Aviary Records).

Vloeimans, veelvuldig te gast in het Beauforthuis, won met zijn uiterst originele spel tal van prijzen, waaronder drie Edisons. Zijn brede muzikale palet komt tot uiting in de verschillende gezelschappen waarmee hij speelt: het akoestisch trio Fugimundi; het elektrische project Gatecrash met zijn reputatie als een van Europa’s top jazz/rock cross-over bands; en Oliver’s Cinema, het folk-achtige trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann.

Holshouser heeft zichzelf bewezen als accordeonist, improvisator en componist. Hij studeerde compositie bij Anthony Braxton, toerde en maakte platen met jazzvioliste Regina Carter, met de Amsterdamse improvisatoren Han Bennink en Michael Moore, met klezmer klarinetist David Krakauer, maar ook met illustere popmusici als Antony and the Johnsons en het Brooklyn Philharmonic Orchestra. Zijn eigen groepen zijn Musette Explosion en The Will Holshouser Trio. Concerten van Holshouser leveren onvergetelijke momenten op.

website Eric Vloeimans
website Will Holshouser