Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ode aan John Coltrane op piano en contrabas – extra concert

Atzko Kohashi & Tony Overwater

zo 22 aug '21 , 20:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 17,50 / 12,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Pianiste Atzko Kohashi (in het Beauforthuis onder meer bekend van verschillende sunrise-concerten) en bassist Tony Overwater namen afgelopen winter hun cd Cresent op in het Beauforthuis, een eerbetoon aan John Coltrane.

Toen Atzko Kohashi met composities van Coltrane aankwam om samen te spelen was Tony Overwater verrast. Het is uitdagend om de tenor saxofoon van Coltrane te vertalen naar alleen piano en contrabas. Toch verbaasde het hen hoe goed dit ging en hoe ze er ook echt iets anders mee konden. De composities van Coltrane die ze hebben gekozen kenmerken zijn overgangsfase tussen ingewikkelde jazz naar een meer modale manier van spelen. Dit is verwant aan Japanse muziek, maar ook Arabische muziek en volksmuziek. Hierdoor bleek het een goede match met Atzko’s Japanse achtergrond maar ook de interesse in Arabische muziek van Tony Overwater. Het is niet ontoevallig dat de muziek van Coltrane Atzko op dit moment aanspreekt. Ze ervaart het altijd als stress verlichtend in tijden van verdriet en angst.

“Just like the bright crescent moon has the unlit part of the moon to complete its full shape, the sound of our duo is also there, sometimes in the shadows, sometimes in the light, changing its shape from time to time. It’s just like Yin Yang; one thing can’t exist without another. We come from different countries and different musical backgrounds, but somehow we fit together. Music can make people free and open-minded!” — Atzko & Tony

website Atzko Kohashi
website Tony Overwater