Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pergolesi – Stabat Mater

Titia van Heyst (sopraan), Esther Kuiper (altmezzo), Vincent van Amsterdam (accordeon) & Diederik van Dijk (cello)

wo 7 jul '21 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 25 / 17,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee
foto: Maurice Lammerts van Bueren

Met een unieke en bijzondere bezetting voeren accordeonist Vincent van Amsterdam en cellist Diederik van Dijk samen met sopraan Titia van Heyst en mezzosopraan Esther Kuiper het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uit. Accordeon en cello vervullen samen met verve de rol van het orkest en de beide vrouwenstemmen versmelten in dit passievolle stuk. Deze intieme setting benadrukt de persoonlijke beleving van het Stabat Mater en raakt recht in het hart.

Titia van Heyst is een veelzijdige sopraan en veelgevraagd soliste. Grote werken als de Matthäus- en Johannes Passion van Bach, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Mozart’s Exsultate Jubilate, Krönungsmesse maar ook het Gloria van Poulenc voert zij geregeld uit. Ze heeft als soliste aan diverse CD opnames meegewerkt, waaronder de CD ‘Krönungsmesse’ van het Kathedrale Koor St. Bavo in samenwerking met het Promenade Orkest.

Met haar warme geluid en brede muzikaliteit voelt Esther Kuiper zich thuis in zowel opera, oratorio en Liedrepertoire uit verschillende stijlperioden van barok tot hedendaags. Enkele hoogtepunten uit haar engagementen zijn de rol van Waltraute in Wagner’s Die Walküre, Dimitri in Giordano’s Fedora, (NTR Zaterdagmatinee), Dritte Dame in Mozart’s Die Zauberflöte met het Orkest van de Achttiende Eeuw (2021), La Monnaie (Brussel, 2018), Verdi’s Requiem met het NedPho (2018), La Contessa di Ceprano in Verdi’s Rigoletto bij De Nationale Opera (2017).

Vincent van Amsterdam, winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen. Vincent’s repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities. Ook heeft hij meerdere wereldpremières gespeeld met werken van Nederlandse componisten. In 2019 heeft Vincent als eerste Nederlandse accordeonist een cd uitgebracht met de gehele Goldberg Variaties van J.S. Bach. Daarnaast heeft Vincent gesoleerd met diverse orkesten, waaronder in 2019 met het Nederlands Kamerorkest met een wereldpremière van W. Jeths en Aconcagua van A. Piazzolla met het Residentie Orkest.

Diederik van Dijk is een veelzijdige muzikant met een speelpraktijk die een breed spectrum van de muziekgeschiedenis bestrijkt. Hij speelt zowel historische als moderne cello en is op een veelvoud aan concertpodia te zien; van het Concertgebouw tot aan North Sea Jazz. Hij maakt deel uit van Combattimento, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, en de Van Swieten Society. Ook speelde hij recentelijk bij het Orkest van de 18e Eeuw, het Metropole Orkest, Les Muffatti, Insomnio, Amsterdam Baroque Orchestra, en in de producties van Holland Opera.

website Titia van Heyst
website Esther Kuiper
website Vincent van Amsterdam
website Diederik van Dijk