Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spaanse Sporen

Eric Vaarzon Morel, Conchita Boon & ELLE

zo 4 jul '21 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 25 / 12,50 / 50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel is er in de lockdown niet bepaald minder energiek op geworden, sterker nog, hij brengt een hele nieuwe theatershow. Samen met danseres Conchita Boon en zangeres ELLE vertelt hij het verhaal van de geschiedenis van Spanje en Nederland, want deze landen hebben een connectie. Van het Leidens ontzet tot aan de komst van de Spaanse gastarbeiders in de zeventiger jaren, van wie Eric de Flamenco leerde. Een avond vol explosiviteit, emotie en expressie, zowel in muziek als dans.

Eric Vaarzon Morel is inmiddels al meer dan 35 jaar vertegenwoordiger van de Flamenco in Nederland nadat hij in Spanje zelf zijn strepen verdiende. Op 19 jarige leeftijd trok hij naar Spanje om er te wonen en te werken en de flamenco niet alleen muzikaal, maar ook cultureel te begrijpen. Vervolgens inspireerde dit hem om de opleiding klassieke gitaar aan het Conservatorium van Utrecht te volgen. Het spel van Vaarzon Morel is zo divers als de invloeden van het genre: vanuit Perzië van alles oppikken om van die mezcla vervolgens iets moois te maken,

Conchita Boon begon met dansen toen ze nog maar zes jaar oud was. Ze verhuisde een periode naar Andalusië en kwam daar in contact met flamenco en leerde de dans van de besten. Nu werkt ze aan haar eigen choreografieën, geeft flamencolessen en danst op grote evenementen als de Flamenco Biënnale Nederland. In haar dans zoekt ze altijd naar nieuwe wegen. Ze werkt met improvisatie, met wat er in haar leven en in de wereld gebeurd en is altijd op zoek naar vernieuwende bewegingen en choreografieën in verbinding met Flamenco.

ELLE studeert op het Codarts in Rotterdam en maak flamenco pop. Als singer-songwriter haalt ze veel inspiratie uit het experimenteren met muziekstijlen, zoals Arabische klanken en flamenco combineren met powerakkoorden van Nirvana. Ook is ze geïnteresseerd in Griekse mythologie en verwerkt ze deze verhalen in haar songteksten.