Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dudok Quartet Amsterdam & Viride Kwartet

Zeister Muziekdagen

zo 5 jul '20 , 19:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 25 / 30 / 35 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Zij omschrijven hun activiteiten zelf als volgt: “Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online.
We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek.”

De leden van het Viride Kwartet vormen sinds 2017, toen ze nog op school zaten, een kwartet en studeren nu aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hun hechte band is goed zichtbaar in hun spel: enthousiasme en jeugdigheid geeft het kwartet een persoonlijke en unieke uitstraling.
Zij volgden lessen bij leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Quartet Amsterdam, Lucia Swarts, Peter Brunt, Ilona Sie Dhian Ho, Vera Beths en namen deel aan het Orlando Festival 2018. Ze werden dit voorjaar als ons ‘jong kwartet in residence’ gecoacht door Alexander Pavlovsky, artistiek leider van de Zeister Muziekdagen en primarius van het Jerusalem Quartet.

website Zeister Muziekdagen

Bekijk dit concert via het Beauforthuis-youtubekanaal, aangeboden door Parmando24Culture.
* En koop kaarten voor €7,50 / €15 of €25. Die zijn gedateerd 31 december 2020 – trek u er niets van aan. Dit is een snelle en werkbare oplossing om de gelegenheid te bieden een bijdrage te doen voor onze sessies.