Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lotz Of Music feat. Claudio Puntin

opmaat voor BIMhuis

wo 8 jan '20 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 18 / 10 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee
foto: Gemma Kessels

KAMERMUZIEK MET DANSPOTENTIE

Een speciaal concert van multi fluitist Mark Lotz met zijn internationaal ensemble Lotz Of Music voordat zij de planken van het Bimhuis in Amsterdam betreden.

Hun CD ‘Live At JazzCase’ presenteert een wereld van unieke serene geluiden. Een concert van Lotz Of Music is een avontuur voor je oren en je ogen.

Lotz is een legendarische solist binnen de internationale jazzscene met een indrukwekkende lijst van samenwerkingen, waaronder o.a. Chris Potter, Don Byron, David Tronzo of Miguel ‚Anga ‘Diaz. Een solist en componist die de verfijning van de klassieke muziek combineert met de viriliteit van jazz. All About Jazz (VS) in 2019 over Lotz: “Mark Alban Lotz is bringing sexy back into jazz.”

beluister vast wat muziek op Marks website

Lotz Of Music is een creatief vehikel voor zijn composities in een bijna klassieke setting met fluiten, cello, geprepareerde piano en geluidsobjecten. Hier in een spannende samenwerking met de Zwitserse klarinettist Claudio Puntin, een van ’s werelds toonaangevende solisten op klarinetten. „Puntin, een extreme legato-speler, met een mooi geluid, een ongelooflijke improvisator en een geweldige technicus die noten op een milde manier tegelijkertijd krachtig in zijn ritmische frasering bindt.” (J.E. Berendt, Jazz Book)

  • „Het meest indrukwekkende concert van het festival. De creatieve en intense interpretaties van de composities waren adembenemend mooi. ” – Volkskrant
  • “Vijf vrije geesten in een spannende samenwerking. Verrassend, urgent, visionair. ” – Draai om je Oren
  • “What Lotz and his colleagues have going for them is a fundamental lyricism.” • “Chamber-music with a basic danceability.” – All About Jazz (USA) over CD ‘Live At JazzCase’

Mark Alban Lotz (Duitsland) • piccolo tot pvc contrabasfluit, fx
Claudio Puntin (Switzerland) • klarinetten, fx
Jörg Brinkmann (Duitsland) • cello, fx
Albert van Veenendaal (Nederland) • piano voorbereid
Alan ‘Gunga’ Purves (Schottland) • percussie en geluidsobjecten

website Mark Alban Lotz
website Claudio Puntin
website Jörg Brinkmann
website Albert van Veenendaal
website Alan ‘Gunga’ Purves