Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jan Akkerman Band

Close Beauty Tour

za 23 nov '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Jan Akkerman geldt anno 2019 nog steeds als de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse bodem. 25 oktober verschijnt ‘Close Beauty’, zijn eerste studioalbum in acht jaar. ‘Close Beauty’ laat zich in de beste Akkerman-traditie niet in een hokje plaatsen. Twaalf composities waarmee hij bewijst nog steeds tot de top van de Nederlandse gitaristen en componisten te behoren.

foto: Marco van Rooijen

‘Close Beauty’ is Jans negentiende studioalbum onder zijn eigen naam, gevuld met twaalf composities die hij in de afgelopen jaren schreef. ‘Close Beauty’ is het topje van de ijsberg: Jan bereidde tientallen stukken in zijn huisstudio voor, waarna hij de beste uitkoos om in de Neck Studio van Marten Haak op te nemen met zijn vaste bandleden Marijn van den Berg (drums), David de Marez Oyens (bas) en Coen Molenaar (toetsen). Laatstgenoemde tekende ook voor de productie van ‘Close Beauty’. Van het wijdse geluid in ‘Beyond The Horizon’, ‘Tommy’s Anniversary’ en ‘Meanwhile in St. Tropez’, de melancholie van ‘Passagaglia’ en ‘Reunion’ tot het speelplezier in ‘Good Body Every Evening’ en de geraffineerde opener ‘Spiritual Privacy’: ‘Close Beauty’ laat zich in de beste Akkerman-traditie niet in een hokje plaatsen.

Steeds opnieuw weet Jan Akkerman een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Zijn recente concerten vormen daarvan een afspiegeling: fris, energiek en onvoorspelbaar. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden, maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek. Als authentieke improvisator laat hij op het podium nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is, zowel in stukken van zijn nieuwe album als in een keuze uit zijn ruim 50-jarige oeuvre. Een levende gitaarlegende die je vanavond met eigen ogen en oren kan aanschouwen!

Coen Molenaar – toetsen; David de Marez Oyens – bas; Marijn v.d Berg – drums; Jan Akkerman – gitaar

website Jan Akkerman