Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JJ Cale revisited

Rood Adeo, Loek Schrievers, Manuel Cooymans, Hennie van Heck, Jan Flubacher

zo 10 nov '19 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 14,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Op zondag 10 november presenteert Theater Beauforthuis “J.J. Cale Revisited 2019”. Dit unieke gelegenheidsconcert is gewijd aan de legendarische songwriter en gitarist J.J. Cale (1938-2013), icoon van de relaxte laid-back Tulsa Sound.

Cale’s invloed op de rock en de blues is enorm, en wordt de laatste jaren steeds meer onderkend. Op de tweede zondag van november wordt Cale’s werk opnieuw bezocht door een all-star formatie aan artiesten, wiens eigen werk ook beinvloed is door Cale: Rood Adeo, Loek Schrievers, Manuel Cooymans, Hennie van Heck, Jan Flubacher, e.a.

Grootmeester Loek Schrievers is al vijf decennia een begrip in de gitaarwereld. Als docent leidde hij talloze gitaristen op, als uitvoerend musicus zette hij Nederland op de kaart door samenwerkingen met invloedrijke musici als Dr. John en Herman Brood, en zijn eigen veelgeprezen Blue Lou & The Headhunters. Sinds 2005 drukt hij als prijswinnend producer en sound-engineer zijn stempel op de muziekwereld.

Sinds 2005 werkt songwriter en multi-instrumentalist Rood Adeo regelmatig met Loek Schrievers. Hoewel Adeo’s albums vaak worden omschreven als het Europese equivalent van Nick Cave, Tom Waits en Leonard Cohen, is zijn voorliefde voor Cale duidelijk terug te horen. Adeo-songs als River Call, Two Times Is Enough en The Beauty Of It All roepen door hun finesse en eigenzinnige benadering van jazz, blues en folk, een onmiskenbare ‘J.J. Cale-ambiance’ op.

Rood Adeo over zijn relatie met J.J. Cale: “Cale’s oeuvre is de schoenendoos op zolder, waarin niets dan goede herinneringen zitten. Cale heeft alleen maar eerlijke, eenvoudige mensdingen door de buizenversterkers gestuurd. Korte, ongecompliceerde songs die je onmiddellijk in een laisser-faire trance trekken. Geconcentreerd en bescheiden, maar magisch. Cale is een stuwend mantra: boem tjikke, bam tjikke, boem tjikke, het is oké, alles was oké, alles blijft oké…. Een tijdloze en gelukzalige treincadens. Kom daar nog maar eens om, anno 2019. Sure as hell, J.J. Cale rests in peace.”

website Rood