Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Café Boedapest

zigeunermuziek met Lajos Pádár en zijn Orkest

wo 30 okt '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

De virtuoze violist Lajos Pádár is op dit moment een van de vooraanstaande violisten van de Hongaarse Zigeunermuziek. Hij speelt in Budapest met zijn orkest in het bekende Dunacorso restaurant waar zij dagelijks vele honderden mensen in vervoering brengen,.
Lajos Pádár & zijn orkest hebben een breed repertoire van muziek uit de hele wereld. Zijn gave om virtuoos in te spelen op muziek uit alle hoeken van de wereld is onnavolgbaar. Altijd met een heel eigen Hongaarse saus speelt hij door alle muziekstijlen heen. ‘Laat me’ van Ramses Shaffy op klinkt spetterend in ‘Budapest Style’.
voorprogramma
In een kort voorprogramma wordt met een gast-gitarist een bekend liedje gespeeld dat wordt uitgebouwd met improvisaties, ritme-wisselingen en diverse muziekstijlen. Het motto deze avond: “It is not the song, but what you do with it!”
met cimbalist/accordeonist Gustav Malacsik, Altist Janos D‡áni en Contrabassist Sándor Csik.

Het bijzondere van dit orkest is dat zij met veel meerstemmige zang de nummers verrijken en een geweldige feeststemming neer kunnen zetten.Met grote regelmaat speelt Lajos Pádár in Zwitserland. Maar eind oktober is hij in Nederland op tournee en doet ook Austerlitz aan

over café Boedapest
Zigeunermuziek speelde decennia lang een grote rol in Nederland. In de vorige eeuw waren er vele Hongaarse en Roemeense muzikanten die zich in Nederland vestigden, vaak noodgedwongen door de politieke situatie. De bekendste zijn Toki Horváth, Lajos Veres en Gregor Serban. Ook boekte de (Nederlandse) zigeunerfamilie Weiss met het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando succes. In de zestiger en zeventiger jaren speelde in vele grote steden in Nederland zigeunerorkesten.

Deze traditie komt weer tot leven in het Beauforthuis: twee a drie maal per jaar zullen de bekendste orkesten uit Budapest spelen. Concerten in de stijl van deze muziek: u mag er wat bij bestellen. De meeslepende muziek en virtuoze musici zorgen voor een onvergetelijke muzikale ervaring.