Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Canto Ostinato

op marimba, harp en piano

zo 7 jul '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€22,50 / 17,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Annemieke IJzerman (harp), Mickey Wagner (piano) en Esther Doornink en Peter Elbertse (marimba) spelen Simeon ten Holts meesterwerk Canto Ostinato.

Esther Doornink en Peter Elbertse spelen op twee marimba’s. Een marimba heeft een warme en volle klank die uitstekend combineert met harp, een van de alleroudste en mooiste instrumenten met een omfloerst geluid van tokkelende snaren. De harp heeft iets mysterieus; al die snaren op een rij. De bespeler moet tot het uiterste gaan om alles uit de harp te halen.

Voormalig eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest Peter Elbertse zoekt steeds weer uitdagingen (veelal binnen zijn vakgebied ritme enpercussie), aangewakkerd door zijn interesse in nieuwe sounds en percussieinstrumenten.

Esther Doornink is slagwerker in het Radio Filharmonisch Orkest en Holland Symfonia. Haar ervaring met de Canto dateert al sinds 1999 in een uitvoering met twee piano’s (door pianoduo Van Veen) en twee marimba’s. Daarna volgden nog een aantal uitvoeringen zoals in april 2012 in de Beurs van Berlage bij het festival Canto Ostinato XXL en in juni in de Metaalkathedraal in Utrecht.

Mickey Wagner is zangeres, pianiste en musicoloog. Zij treed op met diverse ensembles op verschillende locaties, bijvoorbeeld in Atmos4, waarmee ze o.a. de Canto Ostinato vaak uitvoert en in vele theaters en bijzondere locaties. Maar ook treedt zij solo op, als duo of met een trio.

Annemieke IJzerman won diverse prijzen zoals op het Nederlands Harpconcours (2004), Internationale Wedstrijd voor Harp te Brussel (2000) en het Prinses Christina Concours. Annemieke is regelmatig te horen op diverse podia met soloconcerten en ensembles in verschillende instrumentale combinaties. Daarnaast doet ze graag mee in cross-over producties met toneel en/of dans en speelt ze als freelancer in een aantal orkesten. De passie voor de harp geeft ze enthousiast door in lessen op de Keltische harp en pedaalharp.