Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ntjam Rosie & Jeroen Zijlstra

in Thijs Borsten's Uitdaging

zo 21 apr '19 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 15,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Dit wordt een spannende Uitdaging! De Kameroenees-Nederlandse zangeres Ntjam Rosie, die op volstrekt natuurlijke wijze jazz, soul en pop met Afrikaanse muziek mengt. En de voormailige Noordzeevisser, de zanger en jazztrompettist Jeroen Zijlstra die zich toelegde op het Nederlandse poëtische lied.

Zullen deze twee artiesten een mooi evenwicht vinden in De Uitdaging van Thijs Borsten, de Muzikale Boksring waarin hij artiesten uit verschillende muziekculturen uitdaagt in 90 minuten samen te smelten?

MEER UITDAGINGEN:

• za 19 jan Chanson & Flamenco Philippe Elan & Maria Marin

• zo 17 feb Curaçou en Ethiopië – Kris Berry & Minyeshu

Als trompettist maakte Jeroen Zijlstra deel uit van de succesvolle formatie “5 Slag 1 Wijd” van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest “Hasta Domingo”, het “Herbie White Orchestra” en de “Boventoon”. Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder andere Mylène d’Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. In 2002 kreeg Jeroen de Annie M.G Schmidt Prijs voor het beste theater lied.

Ntjam Rosie is jazzzangeres. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen. Toen emigreerde ze naar Nederland, waar ze in Rotterdam ging wonen. Ze studeerde cum laude af aan de kunstvakhogeschool Codarts in haar woonplaats. In 2008 verscheen haar debuutalbum Atouba met eigen composities, die een mengeling zijn van jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek. Haar tweede album Elle uit 2010 geldt als haar doorbraak en zorgde voor internationale bekendheid. In 2011 speelde ze op het North Sea Jazz Festival. Ze werkte onder andere samen met Eric Vloeimans en Ronald Snijders. Tussen 2013 en 2017 bracht ze nog drie albums uit, de laatste getiteld Breaking Cycles.

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten – piano/presentatie, Xander Buvelot bas, Arno van Nieuwenhuize – drums

website De Uitdaging
website Ntjam Rosie
website Jeroen Zijlstra