Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fuse & Erik Visser (Flairck)

Walkartkerk Zeist

za 20 apr '19 , 17:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€5 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

We werden verrast met het nieuws dat strijkensemble Fuse bij Podium Witteman het stuk ‘Circus’ van Flairck gaat spelen. Omdat Flairck componist/oprichter Erik Visser in Austerlitz woont hebben we hen gevraagd om ter voorbereiding met hem in de Walkartkerk te repeteren (het Beauforthuis was bezet). Om 17 uur geven Fuse en Erik een bijzonder miniconcertje van 30 minuten. De deuren van de kerk gaan om 16.45 uur open. Het concert duurt ca 30 minuten. Kaarten kosten 5 euro.

Bezoekers voor het avondconcert in het Beauforthuis Óde aan de Spaanse Gitaar van Eric Vaarzon Morel kunnen gratis het concert bezoeken. Voorafgaand aan dit concert serveren wij onze theaterhap (€ 14,75) gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Walkartkerk
Kerkweg 19-23
3701 HD Zeist

Over Flairck
Erik, Hans en Annette Visser, Sylvia Houtzager, Peter Weekers hadden in de jaren 70 en 80 veel succes met de groep Flairck en reisden jarenlang de wereld over met hun onnavolgbare instrumentale muziek. Flairck speelt vrijwel uitsluitend eigen composities, over het algemeen instrumentaal, soms geënt op klassiek-romantische muziek, soms met overduidelijke invloeden uit de Keltische of Romaanse cultuur. In 1978 werd de eerste plaat uitgebracht, waarna Flairck in 1979 een Zilveren Harp ontving. In 1988 zou een Gouden Harp volgen. Op 25 februari 2015 ontving de band een Edison World Oeuvreprijs.

Over Fuse:
Voor kijkers Podium Witteman behoeft Fuse vrijwel geen introductie meer. Het Amsterdamse zestal is een vaste toevoeging aan het format en laat al jaren hun veelzijdigheid zien in de muzikale liveshow over klassieke muziek en verwante genres. Maar weinig mensen kennen de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens; van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je voorschotelen.

De deuren van de kerk gaan om 16.45 uur open. Het concert duurt ca 30 minuten. Kaarten kosten 5 euro.

Walkartkerk
Kerkweg 19-23
3701 HD Zeist