Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fabian Franciscus

Vlafeest

wo 10 apr '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 15,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Fabian Franciscus is een cabaretier met een missie. In zijn laatste ‘viral video’ op Facebook heeft hij het uitgebreid over zijn autisme. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip heerst over het hebben van autisme. In mijn shows speel ik met dat spanningsveld.
Mensen kunnen soms erg hard zijn als ze je niet begrijpen. Achteraf kan je ze dat niet kwalijk nemen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen. Sommige van die mensen komen nu naar mijn show en zijn stomverbaasd over het verschil in hoe ze mij toen kenden en hoe ik nu met zelfvertrouwen speel tijdens mijn shows.””Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen.Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

lees De Theaterkrant: Franciscus is veel meer dan zijn autisme

Fabian veroverde in de fameuze ‘The Comedy Store’ in London de eerste prijs in een comedy wedstrijd. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.
Daarnaast was hij o.a. te zien als acteur in ‘What The #Hack (AVROTROS) en speelde hij de hoofdrol in een commercial voor Centraal Beheer Achmea. Ook bracht hij in 2017 samen met Daim Vega de track ‘Feel Alive’ uit. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in een Centraal Beheer Achmea reclame, schreef hij voor verschillende TV programma’s en ging hij viraal met meerdere cabaret filmpjes.
Momenteel is hij te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.

Regie: Pieter Bouwman

website Fabian Franciscus