Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

My Brainbox

ft. Jan Akkerman & Bert Heerink

za 30 mrt '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€22 / 18 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Brainbox is een Nederlandse rockgroep, oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam. Gitarist Jan Akkerman en drummer Pierre van der Linden, beiden later lid van de band Focus, maakten deel uit van de oorspronkelijke bezetting, naast zanger Kaz Lux en basgitarist André Reijnen.

‘Brainbox’ is ook hun eerste album dat wordt beschouwd als een van de meest legendarische in de Nederlandse rockgeschiedenis.

Jan Akkerman en Bert Heerink brengen, met Jans vaste band, een stomend live re-issue van dit legendarische album! Op het menu staan o.a. ‘Dark Rose’, ‘Reason To Believe’, ‘Scarborough Fair’, ‘Summertime’, ‘Sinners Prayer’ en ‘Sea Of Delight’.
Daarnaast tijdens deze show een aantal Focus songs!

Jan Akkerman behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Toch, in vogelvlucht: met de bands Focus en Brainbox wist hij wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Om zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Bovendien werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.
Bert Heerink werd in de jaren 80 wereldberoemd als leadzanger van VANDENBERG. Halverwege de jaren 90 volgde een uiterst succesvolle Nederlandstalige periode en Heerink beschikt nog altijd over fluwelen stembanden en is daarmee de perfecte ‘strot’ voor ‘My Brainbox’.

Line-up:
Jan Akkerman (gitaar) – Bert Heerink (zang) – Coen Molenaar (toetsen) – David de Marez Oijens (bas) – Marijn van den Berg (drums
)

Woudenbergseweg 44
Zeist,3701 BC