Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flamenco, tabla en blaasmuziek

Expeditie Zeist: Eric Vaarzon Morel ontmoet Hernhutters en Tamils

do 28 mrt '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€17,50 / 7,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Een dubbelconcert met Eric Vaarzon Morel. Samen met de Indiase tablaspeler Sandip Bhattacharya begeleidt de flamencogitarist Tamil-dansers en -zangers. Na de pauze speelt Eric samen met het blazerskoor van de Hernhutters.

Eric Vaarzon Morel: “Vanavond reizen wij muzikaal van de berg Seguiriya op Sri Lanka, vlakbij het oorspronkelijke Tamil gebied, via India met Sandip Bhattacharya (tabla) naar het Midden-Oosten, waar wij opsplitsen. Zelf reis ik door via Noord-Afrika naar Andalusië en daarna naar Nederland. De anderen reizen via de Balkan en Moravië, waar de oorsprong van de Hernhutters ligt, door Duitsland naar Nederland.”

vooraf eten
Vanaf 18.00 uur serveren we voor wie wil een Sri Lankaanse maaltijd en koffie of thee met Hernhutterskoekje plus 1 consumptie voor €19,50. Koop hiervoor een kaartje inclusief maaltijd.

Over de Tamils & De Hernhutters

De Tamils geven jaarlijks een prachtige optocht langs de Vollenhoveflat in Zeist, om het Tempelfeest te vieren van de Tamil-godin Druka. Eeuwenoude tradities staan voorop.

De Hernhuttersgemeenschap heeft zijn oorsprong in Moravië (Zuidoost Tsjechië), maar kreeg zijn naam door de door Graaf von Zinzendorf gestichte nederzetting Herrnhut in Zuid Duitsland (1722). Later trokken zij verder, o.m. om aan uitsluiting en vervolging te ontkomen, en vestigden zich zo ook in Zeist (1745). Het in 1731 in Herrnhut opgerichte blazers-ensemble om de kerkelijke gezangen te begeleiden is steeds een belangrijke rol blijven spelen bij vele rituelen.

Wist je trouwens dat de Tamilstichting is opgericht in 2000 bij de Broedergemeente in Zeist?

Om te lezen: Bij de Broedergemeente Zeist is alles wit, al 250 jaar lang

Expeditie Zeist
Expeditie Zeist neemt je mee op onderzoek langs de bijzondere muzikale tradities die Zeist rijk is. We zetten de muzikale schijnwerpers op de ongekende culturele rijkdom van onze gemeente. Te beginnen met de Hernhutters en de Tamils. Later komt o.a. de Marokkaanse gemeenschap langs, het muzikale verenigingsleven van het dorp Austerlitz, de vrijmetselaars en de groeiende groep nieuwkomers.
Muzikale gids van Expeditie Zeist is Eric Vaarzon Morel. Erics eigen muziek, de flamenco, heeft raakvlakken met vele Euraziatische en Noord-Afrikaanse culturen zoals die van zigeuners, joden, Arabieren, India, het christendom en de Moren.