Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FLAMENCO: gitaar, cello & dans

Jeff Heijne, Mascha van Nieuwkerk & Conchita Boon - Reflejos del Alma

vr 22 mrt '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€18,50 / 13,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Misschien kent u celliste Mascha Van Nieuwkerk van haar wekelijkse optreden bij Podium Witteman met de huisband Fuse? Of wellicht heeft u al eerder een concert van flamencogitarist Jeff Heijne en Conchita Boon bijgewoond? Mascha en Jeff hebben elkaar nog niet zo lang geleden ontmoet en afgelopen zomer is een ‘nieuwe liefde opgebloeid’. Vanavond spelen ze werk van de nieuwe cd ‘Reflejos del Alma’ (reflecties van de ziel) en van De Falla, Bartók, Fauré, Martinu en Pärt. Flamencodanseres Conchita Boon zal de muziek opzwepen met haar expressieve dansen.

Jeff Heijne
Onlangs heeft Jeff als één van de vijf winnaars de YAA-award 2018 (Young Artsupport Amsterdam) mogen ontvangen; een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst. Met het gewonnen geldbedrag heeft Jeff in eigen beheer de CD: ‘Reflejos del Alma’ gemaakt: het is een zeer persoonlijk project geworden over onder andere eenzaamheid, liefde en vluchten voor de realiteit.

Mascha van Nieuwkerk
Met haar vrije, energieke speelstijl behoort de jonge celliste Mascha van Nieuwkerk (28) tot een nieuwe generatie muzikanten die de klassieke muziek verrijken met invloeden uit andere genres en culturen. Als een van de oprichters van Fuse, de vaste huisband van het tv-programma Podium Witteman, specialiseerde ze zich in het maken van eigenzinnige bewerkingen van stukken uit het klassieke, folk en jazz repertoire.

Conchita Boon
Conchita (1999) heeft zij les gehad van veel grote Flamenco.
Rafaela Carrasco nodigde haar op 10- jarige leeftijd uit om naar Spanje te komen, om haar lessen te geven. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Spanje.
Zij probeert in haar dansen vernieuwend te zijn en werkt veel vanuit improvisaties. Zij zoekt verder naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters en de Flamenco te verloochenen.

website Jeff Heijne
website Mascha van Nieuwkerk
website Conchita Boon