Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lucebert – Alles van waarde is weerloos

Theatergroep Flint

zo 17 mrt '19 , 15:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€17,50 '/ 13,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Theatergroep Flint brengt een muziektheatervoorstelling over Lucebert, de man van provocerende, verbeeldende en uiterst muzikale poëzie.
Flint maakt van Luceberts werk een vuurspuwende vulkaan met spoken word, jazz, beats, soundscapes en hallucinerende beelden.
Zeker na de commotie rond Luceberts naïeve houding tijdens de oorlogsjaren 40-45 is het van groot belang dat er aandacht is voor de eeuwigheidswaarde van zijn werk: Alles van Waarde is toch niet helemaal Weerloos.

Alles van waarde is weerloos is zo’n winteravondvullende omarming waar je je in stort en waaruit je nooit meer loskomt.Loek Zonneveld, De Groene Amsterdammer

Theatergroep Flint is een Nederlandse theatergroep, onder leiding van Felix Strategier (zoon van componist Herman Strategier). Hun thuisbasis is De Roode Bioscoop in Amsterdam. De groep geeft voorstellingen met gedichten van onder meer Slauerhoff, Hugo Claus, Herman de Coninck, Willem Elsschot, Ingrid Jonker, Gerrit Achterberg en Paul van Ostaijen, die op muziek zijn gezet.

Theaterkrant: Weerbarstige gedichten …

Groene Amsterdammer: Beeldenbeest

Idee, spel en zang: Felix Strategier
Spel en zang: Wim Meuwissen
Composities, trompet en beats: Mark Nieuwenhuis