Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Curaçao en Ethiopië

Kris Berry & Minyeshu in Thijs Borsten's Uitdaging

zo 17 feb '19 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 15,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Popzangeres Kris Berry uit Curaçao en de Ethiopische zangeres en danseres Minyeshu. Kris geroemd wordt om haar loepzuivere stem en haar prachtige ingetogen liedjes. Minyeshu zweept met haar dans en zang het publiek op tot grootte hoogte.

Als Thijs deze twee uitersten weet te verenigen kan dit een ongekende performance opleveren in De Uitdaging, Thijs’ Muzikale Boksring, waarin hij artiesten uit verschillende muziekculturen uitdaagt in 90 minuten samen te smelten.

Kris Berry is de artiestennaam van Kristel de Haak, een Curaçaose zangeres en songwriter. In 2011 werd ze door Radio 6 uitgeroepen tot hét Soul & Jazz talent. Dat jaar stond ze ook op het North Sea Jazz Festival. In 2012 won ze een Radio 6 Talent Award. In 2012 verscheen haar succesvolle debuutalbum ‘Marbles’, waarmee ze door Nederland toerde en shows in Londen en Berlijn deed. In 2013 verscheen ‘Lovestruck Puzzles’, een album dat ze samen met componist/producer Perquisite maakte; hun single ‘Let Go’ werd 3FM Megahit. In 2017 bracht Kris het album ‘Berry Street’ uit. Ze nam ‘Berry Street’ op met de New Yorkse producers Chris Soper en Jesse Singer.

De Ethiopische zangeres Minyeshu woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu wordt rond haar veertiende ingelijfd door het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: het Nationale Theater. Daarmee maakt ze tournees door het buitenland. Naast het dansen zingt Minyeshu ook, met name bij de band Ambassal. In 2003 staat ze met Marco Borsato op het podium tijdens Friends for War Child. De jaren daarna doet Minyeshu in Nederland veel verschillende projecten met onder meer Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest en New Cool Collective. In het buitenland treedt ze op met Salif Keita, Youssou N’Dour, Angelique Kidjo en Baaba Maal.

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten – piano/presentatie, Xander Buvelot bas, Arno van Nieuwenhuize – drums

website De Uitdaging
website Kris Berry
website Minyeshu

De Uitdaging in vorige jaren op film!