Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chanson & Flamenco

Philippe Elan & Maria Marin in Thijs Borsten's Uitdaging

za 19 jan '19 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 15,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

De Franse chansonnier Philippe Elan in de Muzikale Boksring met de Spaanse flamenco zangeres en gitariste Maria Marin. Philippe staat bekend om zijn authentieke vertolkingen van het Franstalige lied. Maria is een begenadigd flamenco zangeres.

Hoe gaat deze Spaans-Franse combinatie uitwerken in De Uitdaging van Thijs Borsten? De muzikale boksring waarin hij artiesten uit verschillende muziekculturen uitdaagt in 90 minuten samen te smelten?

MEER UITDAGINGEN:

• zo 17 feb Curaçou en Ethiopië – Kris Berry & Minyeshu

• zo 21 apr Kameroen & Dungerdam – Ntjam Rosie & Jeroen Zijlstra

Philippe Elan werd geboren in Frankrijk en is in 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakte hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veelgevraagde vertolker van het Franse chanson, waarmee hij in de theaters is te zien. Hij treedt op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi.

Maria Marin begon met klassiek gitaar spelen toen ze zeven jaar was in haar woonplaats Utrera. Later studeerde ze aan het Conservatorium van Sevilla in Spanje waar ze les kreeg van docent en concertgitarist Antonio Duro. In 2012 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze nu zelf ook les geeft. Naast gitaar leerde ze zichzelf ook zingen en specialiseerde in flamenco zang. Ze speelt klassiek gitaar en zingt flamenco, solo, met een of meer dansers of een acteur. Ook maakt ze deel uit van het trio Tiempos Nuevos, en trad ze op met het Miguel Rodríguez Quintet en in de The BvR Flamenco BigBand.

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten – piano/presentatie, Xander Buvelot bas, Arno van Nieuwenhuize – drums

website De Uitdaging
website Philippe Elan
website Maria Marin