Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nizar Rohana -ud

Tony Overwater en Ruven Ruppik

vr 6 dec '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

Middenoosterse en Arabische muziek met invloeden uit jazz en klassiek (Bach, Beethoven en Chopin).

De Palestijnse ud-speler Nizar Rohana brengt het authentieke geluid van de ud. Samen met bassist Tony Overwater en Ruven Ruppik op percussie.

Nizar Rohana begon de ud te bespelen toen hij 12 jaar was. Hij werd een graag geziene (en gehoorde!) ensemblespeler en trad later ook veelvuldig op als solist. In de periode van 2de Intifada en Irak-oorlog verruilde hij zijn vaderland voor Europa en vestigde hij zich tenslotte in Nederland, waar hij inmiddels ook doceert (Codarts, UvA).

Bassist Tony Overwater is al jaren een prominent in de Europese muziekwereld. Als solist, maar ook in gezelschappen. De Arabische muziek mag zich al lang verheugen in Tony’s aandacht. Zo speelde hij met o.m. de Libanese zangeres Rima Khcheich en met wijlen Said Chraibi. Maar ook zijn werk met Rembrandt Frerichs en Yuri Honing mag niet onbenoemd blijven.

Ook percussionist Ruven Ruppik is breed geïnteresseerd in muzieksoorten en -stijlen. Flamenco, Mediterraanse en Ottomaanse muziek, Latin en Brazil: hij maakt het zich allemaal eigen in een hoogst persoonlijke geluid. In de loop van de jaren speelde hij met o.m. de Indiase fluitist Pandit Hariprasad Chaurasia, flamencozangeres Estrella
Morente, gitarist Paco Peña, de Turkse fluitist Kudsi Erguner en de Palestijnse muzikante Nai Barghouti.

Nizar Rohana
Ruven Ruppik
Tony Overwater
Nizar, Ruven en Tony, hier in het Noor Ensemble