Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fado – muziek voor hart en ziel

Madelon Ravenhorst, Bert van den Brink, Hans van Gelderen

do 31 okt '24 , 20:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

LET OP: aanvang 20 uur, niet het gebruikelijke 20.15!

€20 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Fado betekent letterlijk Lot. Wordt ons leven bepaald door het lot? Door wat ons overkomt, door wat al in de moederschoot, of door God aan ons wordt meegegeven? Door waar onze wieg staat? Of geven we ons leven vorm vanuit onze eigen vrije wil?
Fado vertelt in woord en klank over menszijn, verlangen, lust, rouw, waanzin, kwetsbaarheid, vreugde en dankbaarheid. Fado raakt je in hart en ziel.
In deze bijzondere bezetting belichaamt de accordeon de adem, en de snaren van de gitaar de stembanden van de zangeres. De begeleiders ademen als het ware  mee met de zang.

Zang: Madelon Ravenhorst                    
Accordeon: Bert van den Brink
Gitaar: Hans van Gelderen

Bert van den Brink is een veel gevraagd pianist en accordeonist. Hij speelde met vele internationale en Nederlandse jazzgrootheden. Hij begeleidde in de jaren tachtig Chet Baker en in de jaren negentig toerde hij de wereld rond met het kwartet van Dee Dee Bridgewater. Hij speelde met Toots Thielemans en was bandleider bij Denise Jannah. Bert van den Brink geeft les, arrangeert, componeert en produceert. Hij brengt wekelijkse improvisaties op sociale media onder de naam Bert’s Bytes.

Hans van Gelderen studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Dick Visser en behaalde in 1991 het diploma Docerend Musicus en in 1992 het diploma Uitvoerend Musicus. Als klassiek gitarist had Hans een internationale carrière. Daarnaast speelde hij ook “licht” repertoire met een voorliefde voor wereldmuziek. Hij is onder meer bekend als begeleider van de Portugese Fado-zangeres Maria de Fátima. Zij is een belangrijke vertegenwoordigster van Fado buiten Portugal en introduceerde de Fado in 1981 in Nederland.