Onze eerste website dateert van de herfst van 1999.
Al onze concerten sindsdien zijn in ons online archief terug te vinden, gebundeld per jaar.


vr 1 okt ’99, 20:15

Theo Nijland

Verstand van weemoed 2 – try-out

Theo Nijland zit in z’n eentje achter de vleugel en zingt liedjes. Een aantal oude liedjes, maar vooral gloednieuw repertoi¬re. Hij heeft humor en een stem als een klok en in zijn pianospel wisselt hij verstilling af met knetterende erup¬ties.
De veelzijdige Theo Nijland (filmcom¬ponist, scenarist, liedjesschrijver en getalenteerd acteur en zanger) was eerder te horen, samen met Coen van Vrijberghe de Coningh en Han Oldigs, in ‘The Shoot¬ing Party’.

vr 15 okt ’99, 21:00

Rosanna & Zélia

brasil/latin/etno-jazz

Muziek ‘Contra O Man Humor’, oftewel muziek tegen een slecht humeur. De ‘etno-jazz’ van Rosanna & Zélia is het antwoord op alle clichés die er over de Braziliaanse muziek de ronde doen. Met hun zang, percussie en gitaarspel brengen zij een aanste¬ke¬lijke combinatie van de volksmuziek uit hun vaderland Bra¬zilïe, vermengd met pop, jazz en rituele religieuze muziek.
Na een succesvolle voorstelling in oktober van het vorig jaar, met een onverwacht gastoptreden van Eddie Conard, komen zij opnieuw naar het Beauforthuis.

zo 17 okt ’99, 13:30

Liselore Gerritsen

literair

Liselore Gerritsen maakte in de jaren ’70 naam met Cabaret Pepijn, samen met Paul van Vliet, en trad later op met o.a. Henk van Ulsen, Ramses Shaffy en Harry Sacksioni. Ze is een uitstekend chan-sonnière en een begenadigd vertolkster van haar eigen liedjes en theaterteksten.
Deze middag leest zij voor uit haar eigen poëtische, bespiege¬lende werk: teksten over de IJssel, de Meije, en uit haar bundeltje “Okto¬berkind”. Liselore schrijft “van binnen uit”, over emoties uit het leven, emoties die een gevoel van herken¬ning oproepen, en dat niet zonder gevoel voor humor.
Na afloop is er gele¬genheid om vragen te stellen.

wo 27 okt ’99, 21:00

Bert van den Brink & special guest Dee Dee Bridgewater

Bert van den Brinks derde “gig of the year” is niemand minder dan zangeres Dee Dee Bridgewa¬ter! Deze ongekroonde koningin van de jazz heeft op alle grote festivals en podia van de wereld gestaan, maar kon Bert niet weigeren toen hij haar vroeg met hem op te treden in de intieme sfeer van het Beau-forthuis.
Bert speelt eigen werk en zal Dee Dee begeleiden bij een mix uit haar grote reper¬toire. Nummers van oude albums, maar ook van haar nieuwste CD “Dear Ella”.

support-act: Arno Francke Trio – Arno Francke (leerling van Bert) (p), Jochem vd Wal (b), Marc vd Stoep (d)

zo 31 okt ’99, 13:30

Ensemble 2000

klassiek

Marijke Faber – fluit; Kees Sax – gitaar; Dirk Balthaus – piano; Sophia Plate – klarinet, fluit; Kim Weemhoff – drums
werken van o.a. Piazzolla, Goebaidoelina, Fakushima en Cage

Fluitiste Marijke Faber is opgegroeid in een milieu waar de jazz van Fitzgerald en Armstrong samenging met Jimi Hendrix, Santana, Mozart en Tsjaikowski. Tijdens haar studie ging haar belangstelling uit naar impressionisten als Ravel en Debussy, die ook een link leggen naar jazz en wereldmuziek. Gershwin en Cole Porter trachtten de jazz als serieuze kunstvorm geaccepteerd te krijgen. Componisten als Piazzolla hebben die traditie voortgezet.
In “Ensemble 2000” werken musici uit verschillende disciplines samen om werk van hedendaagse componisten met vrije improvisaties te combineren.

za 6 nov ’99, 20:15

Maarten Mourik

Voice mail

De Zwolsche Courant noemt Maarten Mourik (bekend van Montezu¬ma’s Revenge) Nederlands grootste singer/songwriter van het moment. Eén van de eerste try-outs van Maarten Mouriks muziekprogramma werd in het Beauforthuis gehouden. Sindsdien zijn we hem blijven volgen en dat zullen we in de toekomst ook zeker blijven doen!
In zijn bijzondere programma “Voice Mail” verzorgt hij speciale arrangementen van o.m. Kate Bush, Godley & Creme en Gabriël Fauré. Maar ook zette hij teksten van Multatuli en Ida Gerhardt op muziek en heeft hij een eigen repertoire in het Nederlands, Engels, Suid Afrikaans en zelfs in gebarentaal. Hij wordt begeleid door multi-instrumentalist Bauke Veleus en pianist Bart Wolvekamp.

vr 12 nov ’99, 20:15

Sjaak Bral

Dat had je vroeger niet

Sjaak Bral (o.m. bedenker van het Haags Dictee) brengt een theatervoorstelling die uit zijn eigen leven gegrepen is – want de werkelijkheid is al bizar genoeg. Muisarmen, eikelpiercings, de rijdende rechter, internep, de (pl)euro… dat had je vroeger niet. En de vraag is of we er op vooruitgaan.

zo 14 nov ’99, 13:30

Mazzeltov

kindertheater

“Mazzel is tof om van te dromen” is een interactief kinderconcert voor kinderen vanaf 8 jaar. Zowel de Oost-Europese joodse bruiloftsmuziek als de liedcultuur uit het Amerikaanse jiddische theater vormen belangrijke bronnen voor de eigen muzikale mix van Mazzeltov.
We volgen het prille geluk van Itsik en Rivke, vanaf hun eerste verliefde blikken tot aan de vrolijke joodse bruiloft, waarbij de kinderen actief deel kunnen nemen aan het voltrekken van de joodse trouwrituelen. De jiddische liederen worden, vanwege de verstaanbaarheid, deels in het Nederlands gezongen.

vr 19 nov ’99, 20:15

Ernst van der Pasch

Een zakdoek vol verdriet (try-out)

“In zakdoek vol verdriet” stort cabaretier/zanger/pianist Ernst van der Pasch zich vol overgave op thema’s als verlangen naar liefde en de zinloosheid van het bestaan. “De conferences waarin hij de tijd terugspoelt zijn origineel en geestig, evenals zijn schets van een mogelijke relatie met een argeloos passerende dame…”, aldus het juryrapport van het Camerettenfestival.

za 27 nov ’99, 21:00

Bart van Lier / Ilja Reijngoud Quintet

Bart van Lier – trombone, bastrompet; Ilja Reijngoud – trombone; Christoph Erbstoesser – piano, synthezisers; Frans van der Hoeven – bas; Marcel Seriese – drums

Bart van Lier en Ilja Reijngoud, twee top-trombonisten van eigen bodem, werken al geruime tijd samen. Sinds twee jaar leiden ze ook hun eigen quintet, waarmee ze uitsluitend eigen composities spelen. Ondersteund door een internationale ritmesectie, brengen zij muziek die beweegt tussen moderne jazz, etnische muziek en vrije improvisatie. Eind 1999 wordt de eerste CD van het quintet uitgebracht. In het Beauforthuis geven ze daarvan reeds een voorproefje.

zo 28 nov ’99, 13:30

Theodora Geraets & Regina Albrink

licht klassiek

Theodora Geraets – viool; Regina Albrink – piano

Een programma met stukken van onder meer Saint-Saëns en Tsjaikovski, waarin vooral het virtuoze vioolrepertoire aan bod komt.
De violiste Theodora Geraets (geboren in Zeist) is doorgedrongen tot de grote podia in bin¬nen- en buitenland. Ze was ook al meerdere malen te zien in het Beauforthuis. In september 1989 was zij de eerste violiste die de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst mocht nemen.
Theodora Geraets treedt al geruime tijd op met de voortreffelijke pianiste Regina Albrink, die zeker meer bekendheid verdient.

do 2 dec ’99, 20:30

ENSEMBLE K2

hedendaags klassiek

olv Paul Janse; Tido Visser – bariton
Webern, Schönberg, Boogers, Loevendie

Ensemble K2 speelt vijf stukken, waaronder de wereldpremière van Slecht land van Nathalie Boogers en het stuk De nachtegaal van Theo Loevendie, dat ook bijzonder geschikt is voor kinderen.

vr 3 dec ’99, 21:00

JEROEN PEK SPECIAL EDITION

jazz

Jeroen Pek (fl.); Bert Lochs (t./b.); Herman v Doorn (voc.); Oleg Fateev (acc.) Marc v Roon (p.); Wiro Mahieu (b.); Pie-ter Bast (d.)

Een energieke sound, voortkomend uit de hard-bop traditie. De Jeroen Pek Band gebruikt volksmelo¬die¬tjes, tango en Afri-kaanse ritmes in een ongebruikelijke bezetting.

za 4 dec ’99, 20:15

Diana – one-woman-musical

workshop-voorstelling

met Vera Mann als Diana
regie Jurrian van Dongen

Waarom werd Diana de koningin van alle harten? Hoe raakte zij verstrikt in het net van het Britse koningshuis? En wat deed haar besluiten openbaar haar leed te verkondigen in een BBC-interview? Vera Mann (the Dancing Queens, Miss Saigon en Chicago) geeft als Diana, Princess of Wales antwoord op deze prangende vragen, terwijl zij in haar boudoir jurken uitzoekt voor een benefietveiling bij Sotheby’s.

zo 12 dec ’99, 13:30

Bart Wolvekamp/Etienne Borgers

Kampioen van la-maar-waaien (cabaret)

Zoals de titel al doet vermoe¬den zijn de scheten niet van de lucht. Etienne Borgers ¬(zanger bij Intermezzo) laat ze ongege¬neerd waaien, ter¬wijl Bart Wolvekamp (eerder met Maarten Mourik en Philippe Elan) liever gewoon liedjes over dood, liefde en leven zingt. Etienne heeft hier geen bood¬schap aan en dan word het toch nog gezel¬lig. Een boeiend, leuk en nieuw duo, dat in de pauze ook nog een heuse tombola organiseert!

za 18 dec ’99, 21:00

Paul Hock Group

Brel á mille temps

De Paul Hock Group (met zanger/acteur Rayé Bunsee) geeft Brels chansons het zelfkanterige underground geluid van de jaren zestig, gemengd met de diepte en intelligentie van de betere jazz, en weet daarmee een authentiek sfeer vol emotio-naliteit te creëren.
Als support-act treedt het Guy van Beek Trio op.

zo 26 dec ’99, 13:30

kerstconcert

Olga van Oeffelen – cello; Marc Pijpops – altviool; Esther van Fenema – viool; Mina Honma – viool; Nick Shipman – klarinet
Mozart, Beethoven en Mendelssohn

Het traditionele Kerstconcert wordt dit keer verzorgd door een getalenteerd gezelschap, waarvan het merendeel al tijdens de eerste fase van hun conservatoriumstudie in het pas begonnen Beau¬fort¬huis speelde.