Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dan Brown en de Vrijmetselarij

Het verloren symbool in Zeist

vr 21 apr '23 , 20:00 20:30

€5 incl. koffie/thee

werkt de knop niet? stuur dan een mail naar secretaris.loge234@vrijmetselarij.nl

Dan Brown’s roman ‘Het verloren symbool’ gaat over de vrijmetselarij. Miljoenen gingen er van het boek wereldwijd over de toonbank. Ook in ‘De Da Vincicode’ speelt de broederschap een rol. In het laatste boek van de schrijver, ‘Oorsprong’, stelt Dan Brown de vragen die ook vrijmetselaren bezig houden. Vrijmetselarij wordt daardoor weer  in het middelpunt van de belangstelling geplaatst.

Bekijk de site van Organisator

Maar wat is het geheim van de vrijmetselaars en wat is het verloren symbool? Wat is er in het boek waar en niet waar over de vrijmetselarij? Ook in Zeist is een vrijmetselaarsloge. Wat gebeurt daar en wat voor soort mensen zijn er lid?

Door aan de hand van de boeken in de wereld van Dan Brown te duiken komt u tijdens de lezing meer te weten over de feiten en de mysteries van de vrijmetselarij.

De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht, net als het verloren symbool. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met leden over de vrijmetselarij en de loges. De lezing wordt gehouden door dhr. Paul Marselje, vrijmetselaar.