Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Vloeimans

Takes on Licks & Brains

vr 23 dec '22 , 20:15 20:45

STA-concert

€30 / 25 incl. drankje

Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans nodigt bigband Licks & Brains uit voor een concert met spetterende nieuwe versies van zijn eigen muziek. De composities van Vloeimans in een bigband jasje: Gróóts, funky en swingend. “De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek”, aldus Vloeimans.

foto: Dirk Hoogendoorn-Moens

Ook het indrukwekkende repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. De achttienkoppige band maakt een aantrekkelijke mix waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance. “Met de stukken van Vloeimans verkennen we nieuwe muzikale paden waar andere bigbands zich doorgaans niet aan wagen.” Niet zo gek dus dat de mannen van Licks & Brains laaiend enthousiast zijn over deze samenwerking.

“een aantrekkelijke, dansbare mix van funk, soul en jazz”

Jazzflits

Over Eric Vloeimans
Deze improviserende trompettist speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij speelde bij de opening van het Rijksmuseum, op het Koningsconcert en heeft uiteenlopende bewonderaars zoals zijn ex-leerling Kyteman, Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk. Een muzikant die de nieuwsgierigheid weet te prikkelen en daardoor een steeds groter publiek aan zich bindt. Niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook zijn innemende podiumpersoonlijkheid. “Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken”, aldus Vloeimans.

Over Licks & Brains
De achttienkoppige bigband Licks & Brains weet jazz, funk, soul, hip-hop en latin te mengen tot een verrassende mix. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, maken ze muziek als een bigband à la New Cool Collective, waarbij minder latin en meer popmuziek door de aderen van de band stroomt. Ze werkten al eerder samen met Benjamin Herman, Joseph Bowie en Kraak & Smaak.