Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mongoolse keelzang

Sedaa - de stem van de steppe

za 10 dec '22 , 20:15 20:45

€ 22,50 / 18 / 27 incl. drankje

Magische klanken uit Mongoolse kelen en een net zo bijzonder instrumentarium. Authentiek oosters en soms zeer modern. Sedaa zorgt iedere keer weer met boventoonzang (keelzang) en virtuoos spel voor een muzikale sensatie.

Indrukwekkend vanaf de allereerste klanken, bij ieder concert zet Sedaa de toon voor wat een bijzondere ervaring zal gaan worden. De ogen in het publiek zoeken druk van links naar rechts het podium af om te zien waar welk geluid uit welke keel of instrument vandaan komt en waant het zich in een andere wereld. Dat muziek een internationale taal is, wordt zelden zó gevoeld. Sedaa creëert daarmee een heel eigen en fascinerende klankwereld, de ene keer traditioneel en vervolgens heel westers. Is dit Mongools of grunge?

Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de twee- snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele Mongoolse instrumenten.

website Sedaa