Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schubert – Nachtlieder

Maarten Koningsberger (bariton) & Bas Verheijden (piano)

za 29 okt '22 , 20:15 20:45

€22 / 14,50 | vrijkaarten niet geldig

De Schubert Stichting heeft ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht aan bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden gevraagd een speciaal programma samen te stellen met liederen over de nacht van Franz Schubert.

Van te voren (19 – 20 u) is er een wandeling, onder leiding van een boswachter, in de bossen rond het Beauforthuis. Meer informatie hierover volgt nog.

In de Duitse Romantiek zijn het vallen van de avond en de daarop volgende nacht met haar maan en sterrenhemel heel belangrijk en dus ook in de Liedcultuur. Als de avond valt komt het leven tot stilstand, en brengt ruimte voor introspectie en filosofie, liefde, sensualiteit en verlangen. Maar het donker brengt ook eenzaamheid en angst en gedachten aan de dood.
Als we duiken in de literatuur dan is er een overvloed aan liederen bij alle grote Romantische componisten. Bij Schubert vinden we veel ‘hits’ en zeer bekende liederen, maar ook veel onbekende juwelen. Hieruit maken we een keuze van een uur muziek, waarna na het publiek een nachtwandeling onder begeleiding zal kunnen maken door de bossen rondom het Beauforthuis.

Op het programma staan o.a.

 • Im Abendrot (Lappe)
 • Nachtstück (Mayrhofer)
 • Nachtviolen (Mayrhofer)
 • Nacht und Träume (Collin)
 • Wandrers Nachtlied (Goethe)
 • An den Mond (Goethe)
 • Ständchen (Rellstab)
 • Die Sterne(Leitner)
 • An den Mond (Hölty)
 • Erlkönig (Goethe)
 • Der Einsame (Lappe)
 • Stänchen (Shakespeare/Reil)
 • Die Mondnacht (Kosegarten).

website Maarten Koningsberger
website Bas Verheijden

website Schubert Stichting

De Nacht van de Nacht is een nationaal evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.