Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muzikale poëzie

van Felix Strategier - Lucebert, Slauerhoff, Elsschot ...

zo 2 okt '22 , 18:30 19:00

€17,50 / 13,50
foto: Krijn van Noordwijk

Felix Strategier, zoon van componist Herman Strategier, maakte met Theatergroep Flint hoogkwalitatieve voorstellingen over variërend van Slauerhoff tot Louis Davids. Zijn laatste voorstelling over Remco Campert werd wegens Felix’ ziekte afgelast.

Vandaag brengt het Poesie Kwartet een muzikaal poëtisch eerbetoon aan Felix in het Beauforthuis. In hun programma Moedig voorwaarts! spelen zijn de mooiste liederen uit o.a. Zwervershart (over Slauerhoff), Alles van waarde is weerloos (over Lucebert en Van Ostaijen), Het Huwelijk (geïnspireerd op Elsschot) en de Poëzie Express (‘oude meuk’).

Poesie Kwartet is:
Boudewijn Rikmenspoel – voordracht, gedichten | Saskia Meijs – altviool | Mark Nieuwenhuis – trompet, bastrompet | Marko Bonarius – contrabas

Felix Strategier (1950-2020) was een bijzondere muzikant en theatermaker en de drijvende kracht achter theatergroep Flint (waarmee hij regelmatig in het Beauforthuis speelde) en de legendarische Roode Bioscoop (die ons grote voorbeeld is). Daarnaast maakte hij muziektheatervoorstellingen, o.a. met Maarten van Roozendaal en Fran Waller Zeper.
‘Ik ben vrij en van niemand afhankelijk, dat is voor mij heel belangrijk’.