Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jan Akkerman

UITVERKOCHT - Jan Akkerman 75

zo 25 sep '22 , 18:30 19:00

€ 35 / 27,50 / 50 / 75 incl. drankje; vrijkaarten niet geldig

Jan Akkerman 75 jaar! En dat viert hij met zijn jubileumshow, waarin zijn lange muzikale loopbaan van zo’n 60 jaar centraal staat. Op het podium naast Jan staat zanger Martin van der Starre en zijn meer dan voortreffelijke band (Coen Molenaar, Marijn van den Berg en David de Marez Oyens).

foto: Paul Bergen

Natuurlijk is Jan nog altijd de enige Nederlander die tot ‘World Best Guitarist’ werd verkozen, waardoor hij wereldwijd heeft getourd en een imposante internationale carrière heeft opgebouwd. 2022 is zijn jubileumjaar en deze show heeft de nog altijd weergaloze Jan Akkerman als middelpunt. Op zijn setlist staan nummers van The Hunters, Brainbox en Focus tot solostukken van zijn laatste album Close Beauty (2019).

website Jan Akkerman

vooraf eten?
Vanaf 17 u staat Franklin op het terrein met zijn frietkraam. Behalve natuurlijk de lekkerste bio friet is er ook de onvolprezen Franklin-burger!
Dus kom vooraf even lekker happen.

Jan Akkerman behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. In 1973 riep het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker hem uit tot Beste gitarist ter wereld, boven bijvoorbeeld Eric Clapton en Jimmy Page. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten. Altijd weet Jan op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Zijn 75e verjaardag viert Akkerman met een serie concerten die in het teken staan van zijn hele muzikale loopbaan, vanaf Johnny & His Cellar Rockers begin jaren zestig en vervolgens The Hunters, Brainbox en Focus tot nummers van zijn eind 2019 verschenen studioalbum Close Beauty.