Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jan Akkerman

Jan Akkerman 75

zo 25 sep '22 , 18:30 19:00

€ 35 / 27,50 / 50 / 75 incl. drankje; vrijkaarten niet geldig

Zelfs als je een door God gegeven talent hebt, staat de tijd niet stil. In 2021 werd Jan Akkerman, een van de allerbeste gitaristen ter wereld, 75 jaar. En dat gaat gevierd worden, al is het met vertraging tgv de coronatoestand!

foto: Paul Bergen

Jan Akkerman behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. In 1973 riep het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker hem uit tot Beste gitarist ter wereld, boven bijvoorbeeld Eric Clapton en Jimmy Page. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten. Altijd weet Jan op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Zijn 75e verjaardag viert Akkerman met een serie concerten die in het teken staan van zijn hele muzikale loopbaan, vanaf Johnny & His Cellar Rockers begin jaren zestig en vervolgens The Hunters, Brainbox en Focus tot nummers van zijn eind 2019 verschenen studioalbum Close Beauty.

website Jan Akkerman