Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Band

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt vertolken The Band en meer

zo 12 jun '22 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 14,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band. Die roemruchte groep bracht eind jaren zestig alle Amerikaanse roots-stijlen samen en er werd prachtig driestemmig bij gezongen.

foto: Duncan de Fey

Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt nadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma: “The Band, Friends & Neighbours” blijven ze hoogtepunten uit het The Band-Songbook vertolken, maar er komen ditmaal ook wat vrienden op bezoek: Dr. John, Allen Toussaint, Bobby Charles, en -wie weet- Dylan zelf…

Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat drums niet gemist worden. Zij brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal. Onder de naam Birdcatcher bracht hij een prachtig soloalbum uit, ook treedt hij regelmatig op met zijn band Sunset Travelers.

Eric van Dijsseldonk was frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs maken. Tevens vaak te zien als gitarist van o.a. Erwin Nyhoff en Malford Milligan.

Wouter Planteijdt maakt al ruim drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht drie fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als gitarist, songwriter en producer bij o.a. Ricky Koole, Paul de Munnik en Sanne Wallis de Vries.

Eerder brachten zij samen met Leo Blokhuis de theatervoorstelling “The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz”. Aangevuld met ritmesectie en blazers waren ze ook vaak te zien in clubs en op festivals onder de naam And The Band Played On.

website Spanjers Dijsseldonk Planteijdt