Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Philip Catherine & Bert van den Brink

De belangrijkste jazz-gitarist van België viert zijn 80e verjaardag

ma 6 jun '22 , 18:30 20:45

2de Pinksterdag

€25 / 20

De belangrijkste jazz-gitarist van België en een Nederlandse pianist bij de wereldtop hoort,
En presentatie van een boek over kleine theaters met een hoofdstuk over het Beauforthuis.

foto: Eddy Westveer

Philip Catherine (Londen 1942) wordt beschouwd als een van de de meest romantische en melodieuze gitaristen in de jazz. Hij wordt, naast Toots Thielemans, beschouwd als de belangrijkste Belgische jazzmusicus.

Bert van den Brink speelde met een keur aan internationale en Nederlandse jazzgrootheden. Met het Amstel Octet (met onder andere Hein van de Geyn en John Engels) begeleidde hij in de jaren tachtig Chet Baker en in de jaren negentig toerde hij de wereld rond met het kwartet van Dee Dee Bridgewater. Hij speelde met Toots Thielemans en was bandleider bij Denise Jannah.

website Philip Catherine
website Bert van den Brink

BOEKPRESENTATIE
Bij dit concert vindt ook de presentatie plaats van ‘Klein Theater, Groot Hart’. Patrick van den Hanenberg koos voor dit boek in elke provincie een klein theater en beschreef de band met de artiesten. In de provincie Utrecht viel zijn oog op het Beauforthuis.