Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ernst Jansz

UITVERKOCHT Live in tijden van Corona | Chopin en andere stukken

ma 30 mei '22 , 20:15 20:45

€25 / 20 incl. toost
foot: Arie Kieviet

Begin dit jaar bracht Ernst Jansz twee nieuwe albums uit: Live in tijden van Corona en Chopin en andere stukken. Het was destijds de bedoeling om de albums op feestelijke wijze te presenteren, maar door de lockdown die tot ver in januari duurde was dat helaas niet mogelijk. De eerste optredens van zijn tournee moesten worden uitgesteld. Die tournee is nu volop bezig, maar tot een albumpresentatie is het vooralsnog niet gekomen. Daarom sluit Ernst Jansz de tournee af met een optreden in Beauforthuis, waarbij de albums alsnog worden.

Ernst Jansz – zang, gitaar en piano; Aili Deiwiks – viool; Guus Paat – gitaren; Richard Wallenburg – bas

‘En toen kwam corona. Het verbod op concerten. Er mocht wel gemusiceerd worden, maar alleen voor lege zalen. De optredens werden dan live uitgezonden. Ik heb er twee gedaan. Het was een feest om weer met mijn heerlijke bandje, die fantastische muzikanten te kunnen spelen. Geen publiek? Niets van gemerkt. Toen ik de opnames terughoorde kreeg ik tranen in mijn ogen. Ja, dit is wellicht het mooiste dat ik ooit heb gedaan.’

Ernst Jansz, najaar 2021

Toen de Doe Maar tournee in 2020 niet doorging wegens corona en ik speciaal daarvoor juist een nieuw keyboard had aangeschaft, zag ik mijn kans schoon een jeugddroom te verwezenlijken. En het leek mij ook wel interessant: een popmuzikant die nooit op het conservatorium heeft gezeten speelt Chopin op een sample piano. De opnames maakte ik thuis. Ze zijn zeker niet perfect, maar ik ben er enorm trots op. Ik voegde enkele eigen composities voor piano solo en piano en strijkers toe. Want ja, een andere droom: kamermuziek.’

Ernst Jansz, najaar 2021

website Ernst Jansz