Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dauwtrappen in Austerlitz

en daarna ontbijten in Beauforthuis

do 26 mei '22 , 07:00 17:00

Staatsbosbeheer nodigt je uit om te komen dauwtrappen in Boswachterij Austerlitz. Ervaren gidsen laten je tijdens de vroege wandeling genieten van de stilte en als het even mee zit, zie je bewoners van het bos die met name in de ochtend actief zijn.

Na afloop (va 9 u) kun je bij het Beauforthuis genieten van een ontbijtbuffetje met broodjes, kaas, humus en andere smeersels, rauwkost, koffie, thee en vruchtensappen. De prijs bedraagt 12,50. Gaarne reserveren: café@beauforthuis.nl

Het is voorjaar, de dauw ligt op de grond en het leven bruist in het bos. Wanneer je er op tijd bij bent kun je daar heel wat van meemaken. Want bij de dauw zijn vogels en reeën het meest actief. Gidsen helpen u bij deze vroege ochtendwandeling bij het genieten daarvan. De wandeling duurt in totaal 3 uur.

Traditie
Vroeger stonden mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren. Dauwtrappen in inmiddels een traditie geworden die in Austerlitz jaarlijks terugkeert.

7.00 uur-10.00 uur (max aantal deelnemers 40 pers.)
Volw. €5,00; Kind €2,50
Start: p-plaats Beauforthuis
Aanmelden verplicht via www.staatsbosbeheer.nl/dauwtrappenausterlitz