Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Peter en de Wolf

Meespeeltheater Alweer Zondag 3+

zo 15 mei '22 , 12:30 17:00

€ 10 / 7,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Meespeelkindertheater ‘AlweerZondag’ speelt een prachtige bewerking van dit sprookje. Terwijl Eva van der Molen met haar betoverende  pianospel alle dieren en mensen tot leven brengt, wordt het verhaal vertelt en speelt het publiek samen met ‘AlweerZondag’ dit spannende verhaal.

illustratie: Wilbert van der Steen

Peter, Grootvader, Wolf en Kat, maar natuurlijk ook Eend, Vogeltje en de jagers, alle rollen worden door de kinderen in de zaal gespeeld. In onze uitvoering wordt Eend gered en leven ze allemaal nog lang en gelukkig.

PETER EN DE WOLF

Het werk werd geschreven door Prokofjev om kinderen vertrouwd te maken met de klanken van de muziekinstrumenten in opdracht voor een jeugdtheater. Sergej Prokofjev (1891-1953) werd in de Oekraïne geboren.

Tijdens de voorstelling worden kinderen geprikkeld om mee te spelen. Hierdoor ontstaat er een interactief spel.

Het optreden is niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders en grootouders hebben vaak het grootste plezier. Kinderen die het spannend vinden, genieten op schoot bij papa en mama waardoor de voorstellingen geschikt is voor alle leeftijden.

website Alweer Zondag