Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Madelon Ravenhorst en gasten

UITVERKOCHT - 50 jaar reiservaring - met Gé Bijvoet, Colijn Buis, Jeroen de Valk e.a.

vr 22 apr '22 , 20:00 20:30

€12,50

let op: aanvang 20.00 u, dus niet 20.15 u

Reizen doe je niet alleen met de auto, trein of vliegtuig. De meeste reizen spelen zich af in je eigen hoofd. De geur van patat voert mij bijvoorbeeld rechstreeks naar een bijzondere Sinterklaasavond in oktober. En mooie Fadomuziek brengt me binnen enkele seconden naar Portugal. Zelf musiceren gaat ook over het samen delen van je plezier en kwetsbaarheid, avontuurlijk durven zijn, en je gevoel laten stromen. Dingen die je ook doet als je op reis gaat. Ik mag dit jaar 52 worden, en heb in mijn leven te vroeg en te vaak ondervonden dat ‘oud worden’, beslist niet vanzelfsprekend is. 52 jaar reiservaring, dat vraagt om een feestje!

Als jong meisje stond ik al graag op het toneel. Als er iets op een podium te doen was op de lagere school, dan was ik daar meestal wel te vinden, zingend, dansend of toneelspelend. Ik zat op pianoles en zong ook in het plaatselijke kerkkoor. Later zong ik een aantal jaren in operettekoor GOOG, deed wel eens een workshop en volgde af en toe zangles. Maar die jazzmuziek, dat bleef een mysterie. In 2006 besloot ik na een lastige periode, om mijn eigen bedrijf te starten en weer meer te gaan zingen. Ik kreeg via een therapiegroep mijn eerste grote klant en ik volgde een zomer-jazzworkshop in de klas van Gé Bijvoet. Wat een fantastische week was dat. Gé maakte van die gekke jazzmuziek hapklare brokken. In september dat jaar startte ik aan de DJAM, een privé-opleiding waar je veel kunt leren over jazzmuziek, samen muziek maken en muziektheorie. Ik werd zangeres bij een bigband en later bij duo True Colors en combo Fujaro. Zo begon mijn hobby langzamerhand een passie te worden. Ik ben steeds blijven proberen mezelf op muzikaal gebied verder te ontwikkelen en hoop daar nog even mee door te gaan.

Een keertje spelen in het Beauforthuis – liefst voor een volle zaal 😉 – dat is mijn grote droom. Ik vind het hoog tijd om die grote droom maar eens waar te gaan maken. Ik heb het voorrecht een mooi programma te mogen brengen van vrolijke en intieme liedjes in diverse stijlen en talen, samen met de muzikanten die mij in de afgelopen jaren muzikaal hebben gevoed en geïnspireerd.

Mijn reisgenoten van deze bijzondere avond zijn pianist Gé Bijvoet, pianist Colijn Buis, bassist Jeroen de Valk, zangeres/docente Caroline Lobanov, pianiste Sylvia Schijve, combo Fujaro en gitarist Hans Bormann van duo True Colors.
Ik hoop dat het een avond wordt vol warmte en gezelligheid. Wees welkom!

Madelon Ravenhorst


Gé Bijvoet
In de zomer van 2006 kwam ik bij Gé in de klas tijdens een jazzworkshop van een week. Het was één van de mooiste weken van mijn leven, waarin we tot diep in de nacht met muziek bezig waren. Gé leerde me in die week mijn ‘angst voor het muzikale diepe’ te bedwingen door van die jazzmuziek hapklare brokken te maken.

Bert van den Brink
Ik ontmoette Bert op een verjaardagsfeest van Gé. En voordat ik het wist was ik aanwezig bij een plaatopname van hem en jazz-zangeres Fay Claassen in een studio in Amsterdam. Ik fungeer af en toe als zijn TomTom, en in ruil daarvoor wijst hij mij af en toe muzikaal de goede richting.

Colijn Buis
Een jaar of 20 geleden hoorde ik Colijn spelen bij een jamsessie bij Cees Place in Utrecht. Wat een ondernemende, sociale gast zat daar te spelen. Daar zou ik wel eens mee willen spelen. Vorig jaar schakelde ik hem dan ook in om af en toe eens gezellig wat stukken met mij te repeteren. Ik schreef voor het eerst ook een paar eigen composities waar Colijn enthousiast op reageerde. Zo motiverend!

Caroline Lobanov
Een uitstekende zangeres die me veel heeft geleerd over zingen, jazzmuziek en over de Braziliaanse taal. Ook in tijden van angst of verdriet, als mijn stem niet wou klinken, bleef ik maar doorgaan met de lessen. Soms met rood hoofd van frustratie, maar vaak ook blakend van de nieuwe ideeën. Iedere les van haar was zinvol, zelfs als ik een keer mijn ‘huiswerk’ niet had gedaan.;-)