Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloedkoraal

Accordeonduo TOEAC met Jack Wouterse

vr 15 apr '22 , 18:30 19:00

€22,50 / 17,50 incl. drankje

Over het dodelijk gif liefdesverdriet. Accordeonduo TOEAC en Jack Wouterse.

Terwijl Tuur vecht voor zijn leven, wordt hij teruggeslingerd, naar zijn jaren als jonge vent. Een korte, intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen met Meie. Maar toen stierf Meie stierf in Tuurs armen…….

Een eigenzinnige versie van de Orpheusmythe.

Bloedkoraal is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet. Maar het is ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. De voorstelling is, ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice, een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie. 
De accordeons van TOEAC, de muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach), de tekst van Peer Wittenbols en de regie van Ria Marks hebben een gelijkwaardig aandeel in de voorstelling, ze gaan met elkaar een spannende interactie aan. Ria Marks: “Met de fysieke inspanningen van TOEAC om kreunende, snerpende, vileine maar ook melodieuze geluiden uit de accordeons te halen, profileert het duo zich op een organische manier als acterende musici.”

“Accordeonduo Toeac en acteur Jack Wouterse zuigen het publiek een uur lang mee de gulzige diepte in, bungeejumpend tussen hemel, hades en hospitaal, op stuwende, kreunende en pompende composities van Anthony Fiumara. Ook de eigenzinnige bewerking van de klassieke mythe over Orpheus en Euridice door toneelschrijver Peer Wittenbols is er een om woord voor woord op te zuigen…”

Theaterkrant

concept, muziek Pieternel Berkers, Renée Bekkers | spel Jack Wouterse | regie Ria Mark | dramaturgie Martine Mante | tekst Peer Wittenbols | compositie Anthony Fiumara | decor, scenografie Catharina Scholten | techniek Jouke Seisveld, Rutger Bouwman, Jannes Noorman | lichtontwerp Isabel Nielen

website Toeac