Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Matangi Quartet meets Göksel Yilmaz

Strijkers en Saz

za 26 mrt '22 , 20:15 20:45

€27,50 / 22,50 incl. drankje

Het Matangi String Quartet verlegt opnieuw zijn grens tijdens een ontmoeting met het Göksel Yilmaz Ensembles. Het ensemble rond de Turks-Arabische zanger, gitarist, ud en saz speler Göksel Yılmaz kenmerkt zich door zijn grote ritmische kracht. Zij speelden door heel Europa en tot in Indonesië, en ontmoetten eerder o.a. Jan Akkerman en Eric Vloeimans. Twee toonaangevende gezelschappen verschillend én aan elkaar gewaagd, trappen een langduriger samen werking af: ze zijn namelijk druk bezig met de voorbereidingen van een voorstelling rondom de muziek van de bekende Libanese zangeres Fairuz, waarvan ook al iets te horen zal zijn op 26 maart!

Het spel van het multi-etnische Göksel Yılmaz Ensemble wordt vooral gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht. Tijdens hun bijzondere optredens wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland en Cyprus. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.
Ze speelden met grootheden zoals Jan Akkerman en Eric Vloeimans en toerde met de Nederlandse dansgezelschap het Internationaal Danstheater in Nederland, België en Indonesië.

Het Göksel Yılmaz Ensemble wordt gevorm door Göksel Yılmaz (zang, klassiek gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Sándor Kém (contrabas), Funda Yılmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

Matangi Quartet

Matangi is in tweeëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op de internationale podia. Sinds de oprichting heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. Het is steeds nieuwe avonturen aangegaan, van klassiek tot jazz en van dance tot pop. Matangi weet hiermee een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. Op het eigen jaarlijkse (Un)heard Music Festival presenteert Matangi werken die ten onrechte zelden of nooit te horen zijn.

foto: De Schaapjesfabriek