Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JW Roy

Hier is het goed

za 5 mrt '22 , 20:15 20:45

€ 22 / 17

Geworteld in de amerikaanse singer-songwriter traditie, gepokt en gemazeld in pop, urban en filmmuziek en vast (mede)componist van Guus Meeuwis. JW Roy kent zo’n beetje alle kanten van het vak.

Een tour naar aanleiding van het tweede en derde lustrum van zijn Brabantstalige albums ‘Laagstraat 443’ en ‘Ach,Zalig Man’.
Beide albums zijn geïnspireerd op bijzondere plekken voor JW. Jeugdvriend Ruud van den Boogaard woonde op Laagstraat nummer 443 (en volgens welingelichte bronnen is dat nog steeds zo) en het album Ach, Zalig Man verhaalt over de zogenaamde Acht Zaligheden, een achttal dorpen in de Nederlandse Kempen waaronder JW’s geboortedorp. Laagstraat 443 was overigens ook het eerste album (15 jaar geleden) waarop de zanger in het Brabants zong.

Het Parool schreef daar destijds over: “De man heeft nog nooit zo goed geklonken. Americana in het Brabants, dat dat kán weet je zodra Roy na een eerste gezingzegde couplet dat tweestemmige refrein inzet. Muzikaal zijn zijn liedjes nog van eenzelfde ruwhouten schoonheid, en Roy’s poëtisch directe Nederlands geeft je nou niet eens het akelige gevoel dat je naar kleinkunst zit te luisteren. Jan Willem vertelt je gewoon van zijn oude dorp, zijn gerafelde hart en zijn zuidelijke ziel. Gewoon betoverend mooi.”

website JW Roy