Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

oudejaarsconference Vincent Bijlo

Functie elders

do 30 dec '21 , 19:00 do 13 jan '22 , 23:30

gift

Vincent Bijlo was net begonnen met het spelen van zijn oudejaarsshow 2021 toen Omikron de Nederlandse podia bestormde. Terneergeslagen ging hij in lockdown, het virus, Wuhan en de antivaxers vervloekend in bewoordingen die er beslist niet om logen. Hij kwam snel weer enigszins bij zinnen, raapte zichzelf bij elkaar en dacht: Maar ik kan mijn trouwe publiek toch niet mijn verrassende omtzigten omtrent dit jaar onthouden? Ik moet gewoon deze show, die zich afspeelt in het Internationaal Mondmaskermuseum, spelen.

Ik bezit inmiddels exemplaren die door talloze prominenten gedragen zijn. Mijn pronkstuk is het mondkapje dat minister Ollongren bij zich had toen ze halsoverkop het Binnenhof verliet nadat ze te horen had gekregen dat ze positief getest was op corona. Dat kapje, en dat mapje, dat ze onder haar arm had, veranderden de politiek voorgoed. Of toch niet?

Het Beauforthuis bood, zoals zo vaak, soelaas. Het geeft Bijlo een podium om op 30 december alsnog zijn show te spelen. Dan hoeft u thuis geen dvdtje op te zetten. Van Trump tot Tutu, van alcoholklok tot avondklok, van de waarheid en niets dande waarheid tot de leugen die regeert.

Het wordt een show om in je zak te steken, 2021 in een uur en een kwartier. Functie Elders is de booster om het jaar opgepept mee af te sluiten.

lees Van Wopke tot wappies – Vincents 2021

Doe een bijdrage ten behoeve van de musici
Klik op de knop bovenaan!