Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

Van Limburg tot Perzië

Harold K en Hamid

vr 26 nov '21 , 20:15 20:45

€ 17,50 / 12,50 / 25 / 50 incl. drankje

doe een bijdrage

Doe een bijdrage ten behoeve van de musici
Klik op de knop bovenaan!

Dit concert was te bezoeken in het Beauforthuis ente volgen via live stream.

Hoewel Harold K uit de heuvels van Limburg komt en Hamid Reza Behzadian uit het verre Iran, bracht de muziek hen vrij makkelijk bijeen.

foto: Maarten Mooijman

Harold maakte naam als singer/songwriter die, hoewel hij vaak in het limburgs zingt, de provincie ontsteeg.
Hamid verliet zijn vaderland, maar nam de klank daarvan mee, die hij verrijkte met amerikaanse blues en later ook indiase muziek. Samen brengen ze nu een muziekvoorstelling met poëzie (Roemi, Pessoa, Rilke), blues, voordracht en liedjes. Hamids mondharmonica en slidegitaar combineren wonderwel met het down to earth gevoel van Harold.

Lees het interview met Harold

website Harold K
Hamid Reza Behzadian op SoundCloud

Tussen maart en mei 2020 droeg liedjesmaker Harold K vanuit zijn thuisstudio De Arkvaarders voor, een zinderende en zinnelijke roman van de Belgische schrijfster Anne Provoost. In 51 episodes maakte een groep trouwe luisteraars kennis met de lotgevallen van Re Jana en haar familie. De laatste episode werd hij vergezeld door zijn muzikale vriend Hamid Reza Behzadian. Poëzie, blues en voordracht vloeiden samen in de kleine twintig minuten dat ze (online) live waren. Samen maakten ze vervolgens een muziekvoorstelling geïnspireerd op stukken van de dichters Roemi, Pessoa en Rilke.

Hamid Reza Behzadian groeide op met de klanken van de Perzische muziek om zich heen en verdiepte zich later op slide gitaar en mondharmonica in blues. Met zijn typische partijen en rauwe spel neemt Hamid ons mee op een muzikale reis van oost naar west.

Harold K bezingt met karaktervolle stem zijn grote liefde voor het kleine leven. In 2017 bereikte hij de finale van Mooie Noten Amsterdam en hij won in 2018 de Jo Erens Priès voor betekenisvolle livemuziek.

website Harold K
Hamid Reza Behzadian op SoundCloud